Annons Annons
Annons Annons

Vimmerby kommun satsar på biogasbilar

Sedan i våras finns möjligheten att tanka biogas i Vimmerby. I och med det har Vimmerby kommun också valt att byta ut en del av sin fordonspark till just biogasbilar. I veckan levererades 15 stycken bilar som ska användas inom hemsjukvården och hemtjänsten.

Vimmerby kommun strävar efter att vara en fossilbränslefri kommun. I socialförvaltningens bilupphandling som gjordes i våras var ett av kraven att bilarna skulle vara fossilbränslefria.

Biogasbil Vimmerby

De 15 bilarna som levereras i veckan av Holmströms Bil ska användas av medarbetare inom hemsjukvård och hemtjänst. Foto: Vimmerby kommun

– Vi har idag 140 personfordon, några av dem är elbilar. I och med att möjligheten till att tanka med biogas nu finns i kommunen kompletterar vi vår fordonspark med biogasbilar och det är ett bra steg i rätt riktning, säger hållbarhetsstrateg Arvid Lindblad.

Ligger långt fram

– Vi vill ligga långt fram i vårt miljötänk och då vi har många bilar inom hälso- och sjukvård och kör många mil, så tror jag vi kan påverka miljön på ett positivt sätt. Det är alltid kul att vara först ut, säger enhetschefen för hälso- och sjukvårdsenheten Richard Söderlund.​​

Inom kort kommer ytterligare leverans av andra biogasbilar till kommunens fastighetskontor, kost- och lokalvårdsenhet samt hemtjänst.

– Det här är ett steg i rätt riktning i vårt miljöarbete och det känns fantastiskt roligt att vi nu har fler fordon som är klimatsmarta, säger kommunstyrelsens ordförande Jacob Käll.

 

 

 

Vi använder oss av cookies. Läs mer