Annons Annons
Annons Annons

Stora Enso utser Annica Bresky till vd och koncernchef

Stora Ensos styrelse har utsett Annica Bresky, 44 år, till ny vd och koncernchef från och med den 1 december 2019. Fram till dess kvarstår Stora Ensos nuvarande vd Karl-Henrik Sundström i sin roll. Bresky är för närvarande chef för Stora Ensos division Consumer Board.

– Vi är mycket glada över att välkomna Annica Bresky till hennes nya befattning. Annica har omfattande erfarenhet av vår bransch och en gedigen affärsbakgrund. Vi ser henne som den person som är bäst lämpad att fortsätta utveckla Stora Ensos strategi och verksamhet. Hon har dokumenterad erfarenhet av att skapa tillväxt och av verksamhetsoptimering, samt ett starkt fokus på kunder och innovation. Hon är väl rustad att leda transformationen av vårt företag för förnybara material, säger Stora Ensos styrelseordförande Jorma Eloranta.

– Det är en stor ära för mig att få den här möjligheten. Jag ser fram emot att fortsätta bygga Stora Ensos framtid tillsammans med våra kompetenta team inom hela företaget. Vi är väl positionerade att växa tillsammans med våra kunder och främja deras affärer med hjälp av hållbara och innovativa lösningar. Tillsammans med mina kollegor inom Stora Enso, våra kunder och samarbetspartners över hela världen kommer vi att accelerera våra satsningar som föregångare i kampen mot global uppvärmning, säger Annica Bresky, blivande vd.

– Jag har trivts fantastiskt bra inom Stora Enso och är mycket glad att få lämna över stafettpinnen till Annica. Jag önskar henne stort lycka till i sin nya roll. Mitt fokus för de kommande månaderna blir att främja ett smidigt överlämnande av ledarskapet, säger den avgående vd:n Karl-Henrik Sundström.

– Karl-Henrik har varit drivande i att utveckla Stora Enso till branschledare inom hållbarhet och innovation. Styrelsen uppskattar i allra högsta grad Karl-Henriks värdefulla bidrag under hans år inom företaget, avslutar Jorma Eloranta.

PRESSKONFERENS I HELSINGFORS KL. 10.00 EEST

Styrelseordförande Jorma Eloranta leder en presskonferens i dag i Helsingfors tillsammans med den blivande vd:n Annica Bresky, nuvarande vd:n Karl-Henrik Sundström och kommunikationsdirektör Ulrika Lilja. Konferensen hålls på engelska och det kommer att ges möjlighet att även ställa frågor på svenska och finska. Presskonferensen sänds live på https://storaenso.videosync.fi/2019-09-25-press-conference.

Stora Ensos styrelse har utsett Annica Bresky, 44 år, till ny vd och koncernchef från och med den 1 december 2019.

Stora Ensos styrelse har utsett Annica Bresky, 44 år, till ny vd och koncernchef från och med den 1 december 2019.

Vi använder oss av cookies. Läs mer