Annons Annons
Annons Annons

Nya föreskrifter på gång för nära-nollenergibyggnader

I början av januari presenterade Boverket sitt förslag till föreskrifter om nära-nollenergibyggnader vid en öppen informationsträff. Förändringarna påverkar hur bioenergi och fjärrvärme värderas vid uppvärmning av byggnader och förslaget är inte till fördel för varken bioenergi eller fjärrvärme.

Erik Dotzauer, ansvarig för styrmedelsfrågor på Fortum Värme

Erik Dotzauer, ansvarig för styrmedelsfrågor på Fortum Värme

Presentationen webbsändes och går att se i efterhand via Boverkets webbplats. Bakgrunden till ändringen av föreskrifterna är det förslag om ändring i plan- och byggförordningen, PBF, som regeringen beslutade om den åttonde december 2016.

Förändringarna påverkar hur bioenergi och fjärrvärme värderas vid uppvärmning av byggnader och förslaget är inte till fördel för varken bioenergi eller fjärrvärme. Boverkets förslag är nu ute på remiss. Förordningen träder i kraft den 1 april och Boverkets målsättning är att även föreskrifterna ska vara klara till detta datum.

Erik Dotzauer, ansvarig för styrmedelsfrågor på Fortum Värme, var med på Boverkets presentation i januari. Läs om Erik Dotzauers intryck i krönikan ”Boverkets förslag måste göras om” på sidan 52 i Bioenergi nr 1-2017 (inloggning krävs).

Vi använder oss av cookies. Läs mer