Annons Annons
Annons Annons

Karlskoga Energi & Miljö lånar ut personal till vården

För att stötta sjukvården i Karlskoga erbjuds alla anställda med sjukvårdsutbildning att hjälpa till i vården.

De som anmäler sig får tjänstledigt och löneersättning om det inte går jämnt upp med den vanliga lönen. Erbjudandet gick ut strax före påsk och flera anställda har anmält sitt intresse.

– Det här är ett steg för att kunna bidra i den svåra situationen. Det finns fler företag i Sverige som har liknande erbjudanden till sina anställda och vi hoppas att fler följer efter så att det blir en snöbollseffekt, säger Peter Jarl som är kommunikationschef på Karlskoga Energi & Miljö.

Fria luncher

För att bidra ytterligare till den ansträngda situationen i vården börjar Karlskoga Energi & Miljö nu bjuda vårdpersonal på hämtlunch en gång i veckan under en period. Det gäller i första hand personalen på IVA och Covid-19-avdelningen på Karlskoga lasarett. Lunchrestaurangerna varierar.

– Vi kommer att köpa maten från olika restauranger i Karlskoga. Genom det här upplägget kan vi stötta två hårt utsatta branscher på olika sätt, säger Peter Jarl.

Peter Jarl, marknadschef Karlskoga Energi och Miljö

Peter Jarl, marknadschef Karlskoga Energi & Miljö

Om

Karlskoga Energi & Miljö säljer tjänster inom produktion och distribution av värme, el, ånga och biogas. Andra verksamheter är vatten- och avlopp, renhållning, återvinning, stadsnät och småskalig vattenkraft. Företaget sysselsätter cirka 190 anställda och omsätter drygt 600 Mkr per år. På kraftvärmeverket i Björkborn produceras fjärrvärme till bostäder och industrier. I Karlskoga har man cirka 1500 fjärrvärmekunder, varav drygt 1000 villor. Den ånga som bildas används dels av industrierna på Björkborn, och dels omvandlas den till el.

Kraftvärmeverket i Björkborn är en av verksamheterna som Karlskoga Energi och Miljö driver

Kraftvärmeverket i Björkborn är en av verksamheterna som Karlskoga Energi & Miljö driver

Vi använder oss av cookies. Läs mer