Annons Annons
Annons Annons

Lotta Lyrå utses till ny vd och koncernchef för Södra

Styrelsen i Södra har utsett Lotta Lyrå till ny vd och koncernchef. Hon tillträder under innevarande år och ersätter då CFO Peter Karlsson, som varit tillförordnad vd sedan 20 februari i år.

Jag ser mycket fram emot att komma tillbaka till Södra, med sin starka värdegrund, framtidstro och kompetens

Jag ser mycket fram emot att komma tillbaka till Södra, med sin starka värdegrund, framtidstro och kompetens

– Jag är mycket stolt över att kunna presentera Lotta Lyrå som ny vd och koncernchef. Hon har helt rätt kompetens och profil för att utveckla Södra inom ramen för den nya koncernstrategi som tagits fram. Med en bakgrund inom Södra och med skoglig och industriell erfarenhet har hon en förståelse för utvecklingskraften inom familjeskogsbruket och den innovationsdrivna kultur som finns inom koncernen, säger Lena Ek, ordförande i Södra.

Lotta Lyrå har varit vd för Clas Ohlsson sedan 2017 och har en bakgrund på olika ledande positioner inom IKEA-gruppen. Inom Södra har hon tidigare arbetat som produktivitetschef för koncernen och varit sågverkschef i Mönsterås.

Södra har en unik plattform

– Jag är glad och hedrad över att ha fått möjligheten att, tillsammans med Södras medlemmar, medarbetare, kunder och entreprenörer vårda och vidareutveckla Södra för framtiden. Södra har en unik plattform, vad gäller såväl råvara som industri, för framtida lönsamhet, tillväxt och innovation. Inte minst i ljuset av den klimatnytta som skogen och dess produkter har, genom både skogstillväxt och genom att ersätta produkter baserade på fossila råvaror. Jag ser mycket fram emot att komma tillbaka till Södra, med sin starka värdegrund, framtidstro och kompetens, och återknyta kontakten med kollegor, medlemmar och kunder, säger Lotta Lyrå.

Vi använder oss av cookies. Läs mer