Annons Annons
Annons Annons

Niklas Arvidsson ny vd på Rebio

39-årige Niklas Arvidsson rekryterades av Rebio 2012 och har sedan dess arbetat som försäljningschef samt fiber- och skogsbränsleansvarig på företaget. I april i år tog han över som vd efter Per Bertilsson.

Niklas känner verksamheten väl efter sina år i bolaget och är en stark ledare. Fotograf: Sune Grabbe

Niklas känner verksamheten väl efter sina år i bolaget och är en stark ledare. Fotograf: Sune Grabbe

– Det är en inspirerande roll i en spännande bransch. Vi ska fortsätta vårt intensiva arbete med att utveckla och anpassa biobränslen som förnybar energikälla och bygga vidare på den positiva trend som företaget har haft, säger Niklas.

Rebios råvara kommer främst från träindustrierna och skogarna i Norrbotten, Västerbotten, Västernorrland och Jämtland. Som Norrlands ledande biobränsleföretag levererar man årligen förnyelsebara bränslen samt fiberråvaror för vidareförädling motsvarande en terawattimme – eller den hushållsel som 200 000 svenska hem förbrukar under ett år.

Enormt kunnande inom bolaget

– Våra kunder har precis som oss haft en stark utveckling och vi ser hela tiden nya spännande företag som använder den senaste tekniken för att framställa bland annat biokol och biodrivmedel av de produkter som vi tillhandahåller. Det känns positivt att kunna bidra till en ökad grön omställning, säger Niklas.

Rebio ägs gemensamt av privatägda sågverksindustrier i Norrbotten, Västerbotten, Västernorrland samt Jämtland.

– Niklas känner verksamheten väl efter sina år i bolaget och är en stark ledare. Det finns ett enormt kunnande inom bolaget och tillsammans med medarbetarna i bolaget kommer de att fortsätta utveckla företaget i rätt riktning, säger Rebios styrelseordförande Lars Martinson.

Om Rebio

Rebio är ett ledande biobränsleföretag med bas i Norrland. Företaget har en bred och mångårig kompetens kring hantering av biobränslen från träindustrier och skog från norrlandslänen Norrbotten, Västerbotten, Västernorrland och Jämtland. Rebio är specialiserade inom säkra och effektiva leveranssystem av såväl biobränsle som fiberråvara.

Vi använder oss av cookies. Läs mer