Annons Annons
Annons Annons

Ny chef för Biometrias verksamhetsområde Virke och Energi

Krister Pettersson har tillträtt som ny chef för verksamhetsområde Virke och Energi, den del av Biometria som utför den praktiska virkesmätningen. Krister kommer närmast från en tjänst som egen företagare inom konsultbranschen.

Krister Pettersson, nytillträdd chef för Biometrias verksamhetsområde Virke och Energi.

Krister Pettersson, nytillträdd chef för Biometrias verksamhetsområde Virke och Energi.

Verksamhetsområdet är det största inom Biometria och finns på drygt 200 platser med 600 medarbetare spridda över hela landet.

− Krister har gedigen erfarenhet av ledarskap och att leda ett stort antal medarbetare genom andra chefer. Det gör honom till en lämplig chef för Virke och Energi, där majoriteten av medarbetarna är våra virkesmätare som leds av 22 distriktschefer. En viktig uppgift för Krister är att driva sin verksamhet, kopplad till övriga delar av Biometria, mot de mål för mätresultat och ekonomi som finns inom företaget, säger Biometrias vd Peter Eklund.

Krister Pettersson har tidigare bland annat arbetat som platschef för ICA:s distributionscentral i Borlänge, och som HR- och säkerhetschef på Ovako Bar AB samt Nobina Dalarna. Han har en bakgrund från Försvarsmakten och är utbildad på Försvarshögskolan.

− Det är spännande att få vara med att stärka Biometrias attraktivitet, förmåga att möta framtidens utmaningar och fortsätta driva utvecklingen mot rationella samt noggranna mätmetoder. Jag ser också fram emot att få vara delaktig i Biometrias hela framtidsresa, säger Krister Pettersson, nytillträdd chef för verksamhetsområde Virke och Energi.

Om Biometria

Biometria är en medlemsägd och central aktör inom svensk skogsnäring som genomför opartisk mätning av det virke som flödar mellan skog och industri så att alla Sveriges skogsägare kan vara trygga i sina virkesaffärer. Uppdraget är att stödja och utveckla virkeshandel, logistik och produktion på virkesmarknaden. Biometria erbjuder även tjänster för digitalisering och automatisering av virkesflödet och virkeshandeln, samtidigt som man har ett långsiktigt samarbete med forskningsinstitut och universitet. Genom vårt arbete verkar vi som ett informationsnav inom skogsnäringen och erbjuder en plattform med standardiserad och kvalitetssäkrad information som vi själva och andra aktörer kan bygga nya moderna tjänster på. Totalt är vi 850 anställda med verksamhet i hela Sverige, vårt huvudkontor ligger i Uppsala.

Vi använder oss av cookies. Läs mer