Annons Annons
Annons Annons

Läs Bioenergi nr 2-2021 som e-tidning

Detta nummer av Bioenergi har huvudtemat biobränsleleverantörer. Fokusområden är pelletsproduktion och användning samt industrikonverteringar.

Bioenergi publicerar en ny aktuell översikt med de största leverantörerna av fasta biobränslen i Sverige. Omsättningen under 2020 var oförändrad räknat i kronor men har minskat räknat i energi.

Minskad pelletsproduktion

Bioenergis enkät till alla pellets producenter i Sverige visar att pelletsproduktionen 2020 minskade med 2,6 procent. Storleken på marknadens användning av pellets är mer svårbedömd. Hur mycket påverkar lagerförändringar? Läs mer i Bioenergi nr 2-2021. Den nya pelletskartan följer med papperstidningen som bilaga och finns att ladda ner på vår webb.

Asfalt och betong med låga utsläpp

Inom industrikonvertering skriver vi om NCCs arbete för att ersätta fossil olja med pellets och bioolja i alla sina 29 asfaltverk i Sverige. Linda Löwhagen förklarar hur NCC räknar för att få fram hur låga utsläpp av koldioxidekvivalenter per ton som NCCs asfalt bidrar med.

Linda Löwhagen är miljöspecialist på NCCs division asfalt.

Linda Löwhagen är miljöspecialist på NCCs division asfalt.

Benders är ytterligare ett industriföretag som har investerat för att minska utsläpp av koldioxid från produktionen. Läs mer i detta nummer av Bioenergi.

Läs Bioenergi nr 2-2021 här

 

 

 

 

 

 

Vi använder oss av cookies. Läs mer