Annons Annons
Annons Annons

I nästa nummer: Biobränsleleverantörer, Pellets, Industrikonvertering

Bioenergi nummer 2/19 är nu under produktion. Detta nummer är Bioenergis stora temanummer om bränsleleverantörer. Ett fokusområde är Pellets, med samtliga producenter och marknad i Sverige och Norden. Ett andra fokusområde är Industrikonverteringar.

Huvudtema: Bränsleleverantörer

 • Stor översikt med leverantörer av oförädlade och förädlade biobränslen som skogsbränsle, returträ, torv, pellets och bioolja.
 • Analys av marknadsutvecklingen för fasta oförädlade biobränslen.
Oförädlat biobränsle

Oförädlat biobränsle

Fokus 1: Pellets

 • Analys av pelletsmarknaden i Sverige inklusive import och export.
 • Pelletskartan med uppgifter om kapacitet och produktion 2018 samt mål för 2019.
 • Investeringar i utökad pelletsproduktion

Pelletskartan 2019

Kartan med samtliga pelletsproducenter i Sverige skickas med som bilaga i Bioenergi nr 2/19. På kartan listas även de största användarna av pellets! Det finns ett begränsat antal annonsplatser på kartan. Boka redan i dag för att säkra årets kanske viktigaste annonsyta. Endast 4.900:-

Ladda ner förra årets karta

Förädlat biobränsle

Fokus 2: Industrikonverteringar

 • Ekonomianalys – villkor för investeringar i energikonvertering
 • Klimaklivet – vad händer 2019?
 • Gäsene Mejeri i Herrljunga har bytt från fossilt till pellets
 • Ånga med pellets ersatte fossila bränslen i livsmedelsindustri

Biovärme

 • Gnosjö Energi ersätter naturgas med biobränsle för fjärrvärme
 • Så genomförde Vattenfall Värme i Uppsala bränslebyte från torvpulver till träpulver.

Skickas ut i extra upplaga till samtliga fjärr-, kraft- och närvärmeleverantörer samt fossilanvändande industrier inklusive tvätterier och växthus. Tidningen skickas även till skogsentreprenörer.

En tillverkande industrier som använder 200 kubikmeter fossilolja per år kan spara en miljon om året på att byta till pellets.

En tillverkande industrier som använder 200 kubikmeter fossil olja per år kan spara en miljon om året på att byta till pellets.

Annonsering

Detta nummer är mycket populärt! Önskar ni annonsera i temadelen om pellets eller industri så rekommenderas en tidig bokning. Kontakta Sofie för bokning, sofie@bioenergitidningen.se eller 070-881 97 01.

Vad är viktigt för våra annonsörer?

Vi har undersökt vad som var viktigast för våra annonsörer under 2018 och får i stort sett alltid svaret – målgrupperna och hög kvalitet på det redaktionella innehållet. Vi har lyssnat på era önskemål och lagt till extra målgrupper samt förfinat befintliga för att optimera er annonsering på bästa möjliga sätt.

Innehållet i våra produkter både i print och webb, i mobil och platta, är mer än bara nyheter och fördjupade artiklar. Det är ett verktyg för att göra bättre affärer! Att kombinera annonsering i print och på webb ger större effekt och genomslag. Att synas på webben mellan de tryckta utgåvorna förlänger effekten av din annonsering. Alla annonser i print exponeras även i e-tidningen.

Läs mer om annonsering och kontakta Sofie om du vill ha mer information om annonsering.

Materialdag: 22 mars

Vi använder oss av cookies. Läs mer