Annons Annons
Annons Annons

Skogforsk kompletterar med fakta till SVT:s Slaget om skogen

SVT Vetenskap har nyligen visat ”Slaget om skogen”, en programserie om skog och skogsbruk i Sverige. Skogforsk har forskningsresultat som kompletterar SVT:s bild av ett komplext ämne.

Programserien Slaget om skogen sändes i sju delar under september–oktober 2021. På Skogforsk tog vi med intresse del av varje avsnitt och noterade frågeställningar där fakta i vår forskning bidrar till mer kunskap och fler perspektiv.

Slaget om skogen

Skogforsk har samlat forskning som bidrar till mer kunskap och fler perspektiv i frågor som tas upp i  SVT:s Slaget om Skogen.

Komplexa frågor

Till de avsnitt där vi har haft fakta att tillföra har vi på vår hemsida publicerat en sammanställning av relevanta forskningsrapporter och artiklar. Avsnitten ges egna sidor med länkar till fördjupad information.

Som forskningsinstitut bidrar Skogforsk med fakta, kunskap och innovationer som utvecklar skogsbruket i en hållbar och ekonomisk riktning. Vi vill dela med oss av vår kunskap till allmänhet och beslutsfattare. Det är vår övertygelse att konstruktiva diskussioner kräver flera olika infallsvinklar. Inte minst när det gäller komplexa frågor som skog och skogsbruk.

Gå vidare till faktasammanställningen.

Vi använder oss av cookies. Läs mer