Annons Annons
Annons Annons
Sponsrat innehåll från vår partner Pemco Energi

Så ska Sverige bli ett av världens första fossilfria länder

Pemco Energi har gjort en film som visar bioenergins roll för att se till att Sverige blir ett av världens första fossilfria länder och hur bioenergi kan användas som bäst.

Sverige har som mål att bli ett av världens första fossilfria länder. För att vi ska nå dit har bioenergin en viktig roll att spela. Idag står bioenergi för mer än hälften av den förnybara energin i Sverige. I den här filmen visar vi på Pemco vilken potentiell roll bioenergin har att spela för att Sverige ska bli fossilfritt, samt hur vi ska använda oss av och utnyttja bioenergi på bästa sätt. Filmen är inspelad tillsammans med vår kund Wallhamn AB och Svenska Bioenergiföreningen, Svebio.

Se filmen

Om Pemco Energi

Pemco Energi är ett av de snabbast växande företagen inom förnybar energi i Skandinavien. Hos oss arbetar 32 personer som årligen bidrar till en omsättning på 140 miljoner kronor. Vi äger tre pelletsfabriker med en gemensam produktionskapacitet på cirka 60 000 ton/år, vilket motsvarar 290 GWh förnybar energi.

2015 levererade vi cirka 130 GWh i 70 värmecentraler i Norge och Sverige. Pemco Energi, med en historia som sträcker sig 30 år bakåt i tiden, är en del i Pemco-koncernen som årligen omsätter ca 2,8 miljarder kronor.

Pemco Energi

Om du uppskattade artikeln och vill veta mer om Pemco Energi

Besök Pemco Energi

Vi använder oss av cookies. Läs mer