Alla ämnen
Karriär

Anna Werner blir vd för Svensk Solenergi

Den första oktober tillträder Anna Werner sin tjänst som vd, med övergripande ansvar för verksamhetens drift och utveckling. Hon blir därmed föreningens första vd.

– Regeringen säger att solenergi ska utgöra en allt större del av energiproduktionen i Sverige. Mitt jobb blir att vakta så att omställningen blir möjlig. Det hattiga regelverket måste ses över och bidragen fasas ur ytterst kontrollerat, säger Anna Werner, som tillträder sin tjänst den första oktober.

Den första oktober tillträder Anna Werner sin tjänst som vd, med övergripande ansvar för verksamhetens drift och utveckling.
Den första oktober tillträder Anna Werner sin tjänst som vd, med övergripande ansvar för verksamhetens drift och utveckling. Den första oktober tillträder Anna Werner sin tjänst som vd, med övergripande ansvar för verksamhetens drift och utveckling.

Anna Werner kommer närmast från Villaägarnas Riksförbund där hon varit ansvarig för energifrågorna. Dessförinnan arbetade hon med energi och miljö i byggnader på konsultföretaget ÅF. Hon har studerat vid Handelshögskolan i Stockholm och på Ångströmlaboratoriet i Uppsala där hon följde energimyndighetens nationella, tvärvetenskapliga forskarskola Program Energisystem, med fokus på byggnadens energisystem.

Om Svensk Solenergi

Svensk Solenergi (SSE) är en branschförening med drygt 250 företagsmedlemmar som representerar den svenska solenergibranschen och andra aktörer som verkar inom solenergiområdet. Föreningen bildades 1989 och driver branschgemensamma frågor gentemot myndigheter, politiker och media. Föreningen verkar för hög kvalitet i branschen, bland annat genom certifiering av komponenter och installatörer. Sedan 2004 delar svensk Solenergi ut det uppskattade Solenergipriset till Årets anläggning och Årets Prestation.

Bioenergis mest lästa

Få de senaste nyheterna inom bioenergiområdet.

Prenumerera gratis på Bioenergis nyhetsbrev.
Skickar begäran
Jag godkänner att Bioenergi lagrar mina personuppgifter.
Läs mer om vår integritetspolicy