Alla ämnen

Om oss

Välkommen till bioenergitidningen.se Här publicerar vi löpande nyheter, nya artiklar och ett urval av artiklar från papperstidningen.

Innehållet på sajten är uppdelat på tolv ämnen.

Bioenergi finns tillgänglig som e-tidning för prenumeranter och medlemmar i Svebio. E-tidningen har en mycket användbar sökfunktion som söker i alla tidningar från och med nummer 1-2013.

Hoppas att du uppskattar och har nytta av bioenergitidningen.se. Hör gärna av dig med dina synpunkter till mig!

Anders Haaker, chefredaktör


Tidningen BIOENERGI

Tidningen BIOENERGI har som ambition att spegla det som sker inom bioenergiområdet genom att granska och lyfta fram personer, företag och händelser med fokus på Sverige och Norden.

Vi på redaktionen jobbar för att tidningen BIOENERGI ska vara det självklara valet för dig som arbetar med hållbar utveckling inom bioenergiområdet, både inom näringliv, forskning, förvaltning och politik samt för alla som har intresse av att följa den spännande utvecklingen inom bioenergi.

Vi arbetar brett över alla områden i bioenerginäringen och har ett nära samarbete med framstående personer i företag, myndigheter och organisationer. Tidningen BIOENERGI är Nordens största tidskrift i sitt slag och innehåller alla aspekter av produktion och användning av bioenergi för att ge värme, el, ånga och drivmedel. Vi skriver om företag, människor, ekonomi, teknik, miljö, klimat, forskning och utveckling, politik och samhällsbyggnad med mera.

Bioenergi är Sveriges största energikälla och används för att ge värme och el samt inom industri och transporter. Bioenergi kan ersätta fossila energislag och ger ofta lägre och mer förutsägbara energikostnader. Bioenergi ger minskad tillförsel av växthusgaser till atmosfären och en trygg och säker energiförsörjning.

Våra läsare

Tidningen BIOENERGI har sedan 1981 bevakat utvecklingen av bioenergimarknaden och etablerat sig som den seriösa branschtidning man måste läsa för att hålla sig uppdaterad. Tidningens läsare är beslutsfattare, inköpare, projektledare, skogsägare, jordbrukare, handläggare med flera inom fjärr- och kraftvärmesektorn, skogsindustrier, sågverk, träindustri, pelletsföretag, utrustningstillverkare, transportföretag, kommuner, länsstyrelser och myndigheter. Tidningen sänds också till medlemmar i Svebio, till utvalda målgrupper för respektive nummer samt till politiker.

Vi är stolta och tacksamma över våra engagerade och kunniga läsare som ägnar mycket tid både åt att läsa tidningen och att dela med sig av fakta och kunnande till redaktionen. Det är tack vare er läsare och annonsörer som vi kan fortsätta vara den ledande bioenergitidningen i Norden.

BIOENERGI ägs av Svenska Bioenergiföreningens Service AB, ansvarig utgivare är Kjell Andersson.

Anders Haaker

Chefredaktör

Sofie Samuelsson

Annonsering och marknad

Kjell Andersson

Ansvarig utgivare

Få de senaste nyheterna inom bioenergiområdet.

Prenumerera gratis på Bioenergis nyhetsbrev.
Skickar begäran
Jag godkänner att Bioenergi lagrar mina personuppgifter.
Läs mer om vår integritetspolicy