Alla ämnen
Karriär

Erik Brandsma ny vd för Jämtkraft

Erik Brandsma blir ny vd för Jämtkraft. Han tillträder tjänsten, den 24 maj 2018, efter Anders Ericsson som går i pension efter tio år som vd för bolaget.

För närvarande är Erik Brandsma generaldirektör för Energimyndigheten. Innan dess arbetade han i olika befattningar för EON AG och Vattenfall AB.

Erik Brandsma blir ny vd för Jämtkraft. Han tillträder tjänsten, den 24 maj 2018.
Erik Brandsma blir ny vd för Jämtkraft. Han tillträder tjänsten, den 24 maj 2018. Erik Brandsma blir ny vd för Jämtkraft. Han tillträder tjänsten, den 24 maj 2018.

– Energisystemet i Sverige går igenom en enorm omställning, och ett antal städer och regionala energibolag, så som Jämtkraft, driver den omställningen konkret och direkt. Jag ser fram emot att jobba operativt med omställningen. Därför blir Jämtkraft ett perfekt nästa steg för mig. Under mina sex år på Energimyndigheten har jag alltid varit imponerad av engagemanget och kompetensen på Jämtkraft, det ska bli mycket intressant att få vara en del av teamet.

– Östersund är dessutom en fantastiskt dynamisk stad, i det vackraste länet. Här kommer vi att stortrivas säger Erik Brandsma.

AnnSofie Andersson, styrelseordförande för Jämtkraft, är mycket nöjd med rekryteringen av Erik Brandsma.

– Han har en gedigen erfarenhet av energifrågor. Med hans bakgrund och personlighet är jag övertygad om att han, tillsammans med alla medarbetare, kommer att fortsätta utveckla Jämtkraft i den riktning som behövs för att bidra till omställningen till ett hållbart samhälle, säger AnnSofie Andersson.

Utbildad skogsingenjör

Erik Brandsma är i grunden utbildad skogsingenjör från Nederländerna och Kanada. Han har haft flera internationella uppdrag inom hållbar utveckling, bland annat för FN och OECD. Sedan 2012 har han haft uppdraget som generaldirektör på Energimyndigheten. Där har han bland annat arbetat med energisystemutveckling, elektrifiering av transport. Han har ett särskilt intresse i främjande av modern vattenkraft i balans med miljövillkor.

Erik Brandsma är också bland annat ordförande i regeringens miljömålsråd och högnivårådgivare för Monaco Clean-Tech Transition Forum.

Bioenergis mest lästa

Få de senaste nyheterna inom bioenergiområdet.

Prenumerera gratis på Bioenergis nyhetsbrev.
Skickar begäran
Jag godkänner att Bioenergi lagrar mina personuppgifter.
Läs mer om vår integritetspolicy