Alla ämnen
Karriär

Fredrik Remneblad ny vd för MSE

Fredrik Remneblad blir ny vd för Mjölby-Svartådalen Energi, MSE, i Mjölby. Han tillträder tjänsten 1 november 2020 efter Lena Svensk som går i pension vid årsskiftet.

Fredrik Remneblad, som närmast har varit marknadsdirektör på Tekniska verken i Linköping, utsågs vid ett styrelsemöte den 3 september till ny vd för MSE. Fredrik har, innan han anställdes inom Tekniska verken-koncernen 2005, läst Industriell ekonomi vid Linköpings universitet och varit officer i marinen. På Tekniska verken har han bland annat jobbat i ledande position med fjärrvärme och avfallshantering, och de senaste fyra åren har han varit marknadsdirektör. Fredrik bor i Mjölby och har ett väl uppbyggt kontaktnät inom det lokala näringslivet och föreningslivet.

Fredrik Remneblad tillträder som vd för Mjölby-Svartådalen Energi den 1 november.
Fredrik Remneblad tillträder som vd för Mjölby-Svartådalen Energi den 1 november. Fredrik Remneblad tillträder som vd för Mjölby-Svartådalen Energi den 1 november.

Fantastiskt roligt

– Det känns fantastiskt roligt att få förtroendet att leda MSE. Tekniska verken är majoritetsägare i MSE och bolaget ingår i koncernen, vilket innebär att jag även fortsättningsvis kommer att ingå i koncernledningen för Tekniska verken. Jag ser fram emot att tillsammans med alla duktiga medarbetare på MSE ta företaget vidare in i framtiden och tillsammans med MSE:s kunder fortsätta att bygga världens mest resurseffektiva region, säger Fredrik Remneblad.

Nuvarande vd för MSE Lena Svensk har jobbat inom bolaget i snart tio år.

– Jag har valt att gå i pension till årsskiftet. Det har varit spännande att få vara med och utveckla MSE. Vi har bland annat byggt ett nytt kraftvärmeverk, etablerat vindkraftsbolag och byggt nya vindkraftsverk. Vi har också förändrat organisationen i syfte att skapa en mera sammanhållen marknadsorienterad organisation för ett ökat kund- och säljfokus. Tekniska verken blev majoritetsägare i MSE för tre år sedan. Det känns tryggt att Fredrik, som har lång erfarenhet av branschen, tar över och jag hälsar honom varmt välkommen till MSE, säger Lena Svensk, vd för MSE.

MSE bildades 1982 genom en sammanslagning av Mjölby Energiverk och Svartådalens Kraftförening. Från och med 2 maj 2017 ägs MSE av Tekniska verken i Linköping AB (51 procent) och Mjölby kommun (49 procent). Företaget levererar fjärrvärme, el, energitjänster och fiber.

Bioenergis mest lästa

Få de senaste nyheterna inom bioenergiområdet.

Prenumerera gratis på Bioenergis nyhetsbrev.
Skickar begäran
Jag godkänner att Bioenergi lagrar mina personuppgifter.
Läs mer om vår integritetspolicy