Alla ämnen
Karriär

Gunilla Andrée tillförordnad vd för Energiföretagen

Pernilla Winnhed gör sin sista vecka som vd för Energiföretagen Sverige. Styrelsen arbetar med rekrytering av hennes efterträdare och tills det är klart har Gunilla Andrée utsetts till tillförordnad vd. Gunilla Andrée är idag chef för enheten Stab och medlemsdialog på Energiföretagen.

Gunilla Andrée tillträder som tillförordnad vd den 17 oktober
Gunilla Andrée tillträder som tillförordnad vd den 17 oktober Gunilla Andrée tillträder som tillförordnad vd den 17 oktober

– Jag är naturligtvis glad över förtroendet att leda Energiföretagen tills en ny vd är på plats. Energifrågorna är ju så viktiga och det händer mycket på energiområdet just nu, så det blir en spännande uppgift, säger Gunilla Andrée som tillträder som tillförordnad vd den 17 oktober.

När Gunilla Andrée går in som tillförordnad vd kliver Mats Andersson, regionchef Nord, in som tillförordnad enhetschef för Stab och medlemsdialog.

Nya utmaningar

Pernilla Winnhed har varit vd sedan Energiföretagen bildades. Hon går nu vidare till nya utmaningar efter 25 år i energibranschen. Hon summerar sina år som vd för Energiföretagen Sverige:

– Det har varit en fantastisk tid på många sätt. Lärorik, spännande och rolig, med många intressanta frågor som jag sannolikt kommer att sakna. Men mest kommer jag att sakna alla fantastiska människor som jag mött i medlemsföretagen och på Energiföretagen. Jag lämnar nu med varm hand över ledarskapet till Gunilla Andrée tills dess att en ny ordinarie vd är på plats, avslutar Pernilla Winnhed.

Bioenergis mest lästa

Få de senaste nyheterna inom bioenergiområdet.

Prenumerera gratis på Bioenergis nyhetsbrev.
Skickar begäran
Jag godkänner att Bioenergi lagrar mina personuppgifter.
Läs mer om vår integritetspolicy