Alla ämnen
Karriär

Han ska axla rollen som Söderenergis nya vd

Han ska axla rollen som Söderenergis nya vd
Robert Tingvall blir ny vd för Söderenergi. Foto: Söderenergi

Han har tidigare jobbar som affärsenhetschef på energibolaget. 1 oktober kliver han in som vd.

Robert Tingvall blir ny vd för energibolaget Söderenergi. Han har arbetat inom bolaget sedan början av 2023.

I bagaget har han en utbildning som civilekonom och i arbetslivet har han med sig erfarenheter kring ledarskap, verksamhets­utveckling och strategi.

– Söderenergi är ett spännande företag som har en viktig roll i den gröna omställningen. Jag ser fram emot att fortsätta bidra i den resa som företaget befinner sig på, säger Robert Tingvall i ett pressmeddelande.

Finansdirektör för Telge

Tidigare har Robert Tingvall jobbat på Fortum, varit vd för Södertälje hamn och ekonomi- och finansdirektör för Telge. Han har också jobbat på startup-företaget Biosorbe.

– Vi är mycket glada för att Robert har tackat ja till detta uppdrag. Energiföretaget har en samhällsviktig roll, och det är en bransch i stark förändring. Med sin bakgrund inom Telge och sitt gedigna affärskunnande är Robert precis den vd vi nu behöver, säger Boel Godner, ordförande för Söderenergi.

Ledare för Telgekoncernen

Söderenergis tidigare vd Karin Medin, tar från 1 oktober över ledarskapet för Telgekoncernen.

– Telge är en spännande koncern med en oerhört viktig och bred verksamhet, säger Karin Medin. Jag är stolt och ödmjuk inför uppdraget och jag tror att jag kan bidra i utvecklingen framåt. Jag är också tacksam över fina år på Söderenergi och lång samverkan inom Södertälje, säger Karin Medin, tillträdande vd för Telge AB och koncernchef för Telgekoncernen.

Bioenergis mest lästa

Få de senaste nyheterna inom bioenergiområdet.

Prenumerera gratis på Bioenergis nyhetsbrev.
Skickar begäran
Jag godkänner att Bioenergi lagrar mina personuppgifter.
Läs mer om vår integritetspolicy