Alla ämnen
Biovärme

Ingen Horse Power i Hällefors

ETC Bergslagen har tidigare berättat om att Hällefors skulle bli först i Sverige att elda fjärrvärmeverket med hästgödsel. Uppgifterna kom från Per Harsem, försäljningschef på Fortum Horse Power. Nu dementerar Värmevärlden som äger fjärrvärmeverket i Hällefors.
– Jag vet inte var han har fått uppgifterna ifrån. Vi har inget sådant på gång, säger Anders Ericsson, vd på Värmevärden.

Han är noga med att påpeka att Fortum inte har någon koppling till värmeverket i Hällefors och att det inte finns något avtal om hästgödsel med dem. Som vd blev Anders Ericsson mäkta förvånad när han kunde läsa att värmeverket redan från första oktober skulle elda med hästgödsel.

– Vi är i och för sig ständigt på jakt efter olika bränslen att elda med, men just gödsel är inget man kan lassa in i pannan hur som helst. Det krävs specialtillstånd från Jordbruksverket eftersom det är ett organiskt material och något sådant tillstånd har vi inte sökt, säger Anders Ericsson.

– I dagsläget eldar vi mest med sågspån och flis och gödsel är ett betydligt fuktigare bränsle än dessa så hur det skulle fungera vet vi inte, fortsätter han

Läs hela artikeln i ETC Bergslagen

Bioenergis mest lästa

Få de senaste nyheterna inom bioenergiområdet.

Prenumerera gratis på Bioenergis nyhetsbrev.
Skickar begäran
Jag godkänner att Bioenergi lagrar mina personuppgifter.
Läs mer om vår integritetspolicy