Alla ämnen
Karriär

Karlskoga Energi & Miljö lånar ut personal till vården

För att stötta sjukvården i Karlskoga erbjuds alla anställda med sjukvårdsutbildning att hjälpa till i vården.

De som anmäler sig får tjänstledigt och löneersättning om det inte går jämnt upp med den vanliga lönen. Erbjudandet gick ut strax före påsk och flera anställda har anmält sitt intresse.

– Det här är ett steg för att kunna bidra i den svåra situationen. Det finns fler företag i Sverige som har liknande erbjudanden till sina anställda och vi hoppas att fler följer efter så att det blir en snöbollseffekt, säger Peter Jarl som är kommunikationschef på Karlskoga Energi & Miljö.

Fria luncher

För att bidra ytterligare till den ansträngda situationen i vården börjar Karlskoga Energi & Miljö nu bjuda vårdpersonal på hämtlunch en gång i veckan under en period. Det gäller i första hand personalen på IVA och Covid-19-avdelningen på Karlskoga lasarett. Lunchrestaurangerna varierar.

– Vi kommer att köpa maten från olika restauranger i Karlskoga. Genom det här upplägget kan vi stötta två hårt utsatta branscher på olika sätt, säger Peter Jarl.

Peter Jarl, marknadschef Karlskoga Energi och Miljö
Peter Jarl, marknadschef Karlskoga Energi & Miljö Peter Jarl, marknadschef Karlskoga Energi och Miljö

Om

Karlskoga Energi & Miljö säljer tjänster inom produktion och distribution av värme, el, ånga och biogas. Andra verksamheter är vatten- och avlopp, renhållning, återvinning, stadsnät och småskalig vattenkraft. Företaget sysselsätter cirka 190 anställda och omsätter drygt 600 Mkr per år. På kraftvärmeverket i Björkborn produceras fjärrvärme till bostäder och industrier. I Karlskoga har man cirka 1500 fjärrvärmekunder, varav drygt 1000 villor. Den ånga som bildas används dels av industrierna på Björkborn, och dels omvandlas den till el.

Kraftvärmeverket i Björkborn är en av verksamheterna som Karlskoga Energi och Miljö driver
Kraftvärmeverket i Björkborn är en av verksamheterna som Karlskoga Energi & Miljö driver Kraftvärmeverket i Björkborn är en av verksamheterna som Karlskoga Energi och Miljö driver

Bioenergis mest lästa

Få de senaste nyheterna inom bioenergiområdet.

Prenumerera gratis på Bioenergis nyhetsbrev.
Skickar begäran
Jag godkänner att Bioenergi lagrar mina personuppgifter.
Läs mer om vår integritetspolicy