Alla ämnen
Forskning & utveckling

Klimatklivet öppnar för nya ansökningar

Mellan den 18 – 29 januari finns det återigen möjlighet för företag, organisationer och kommuner att söka investeringsstöd från Klimatklivet för åtgärder som minskar klimatutsläppen.

I år planeras fyra ansökningsperioder för Klimatklivet. I budgeten finns 2,3 miljarder sökbara medel och samtidigt förlängs stödet till och med år 2026.

Klimatklivet investerar i fossilfria alternativ som biogas, laddinfrastruktur och elektrifiering, biobränslen inom jordbruket samt cirkulära lösningar som till exempel återvinning.

Förlängning till 2026

– Under det senaste året har vi sett ett fortsatt stort intresse hos företag som vill investera i smarta och hållbara lösningar som minskar utsläppen, trots att vi fortfarande befinner oss i en pandemi. Att Klimatklivet nu förlängs fram till år 2026 innebär ökade möjligheter för Naturvårdsverket att bevilja ytterligare stora projekt som kräver en långsiktig framförhållning, säger Nanna Wikholm, chef för Klimatklivsenheten på Naturvårdsverket.

Totalt har 3 547 åtgärder beviljats och tillsammans beräknas de beslutade projekten minska utsläppen minska med 1,8 miljoner ton koldioxid per år.

Läs mer

 

Bioenergis mest lästa

Få de senaste nyheterna inom bioenergiområdet.

Prenumerera gratis på Bioenergis nyhetsbrev.
Skickar begäran
Jag godkänner att Bioenergi lagrar mina personuppgifter.
Läs mer om vår integritetspolicy