Alla ämnen
Biovärme

”Milo och energin” ny sagobok om bioenergi

Trollhättan Energi har gett ut en barnbok om energi som ett led i utbildningskonceptet ”Bli en vardagshjälte” som ska inspirera barn och ungdomar till en mer hållbar livsstil.

Milo och Energin är skriven av Linnéa Roll och Marcus Jerner. Boken delas ut gratis till alla femåringar i Trollhättans kommun.

Milo och Energin handlar om hur trollet Milo fryser och smiter iväg från sin familj i skogen till människostaden där det är varmt i husen. I den spännande handlingen förklaras att rester från skogen blir en brasa som blir till värme och el.

Sagan förklarar på ett enkelt och roligt sätt varifrån energin kommer och hur viktig elen är för att allt ska fungera i vår stad, berättar Kenneth Wilson, skolkommunikatör på Trollhättan Energi.

Milo och energin
Trollhättan Energi har gett ut en barnbok om energi som ett led i utbildningskonceptet ”Bli en vardagshjälte” som ska inspirera barn och ungdomar till en mer hållbar livsstil. Trollhättan Energi har gett ut en barnbok om energi som ett led i utbildningskonceptet ”Bli en vardagshjälte” som ska inspirera barn och ungdomar till en mer hållbar livsstil.

Tidningen Bioenergi lät några barn och pedagoger på Pysslingens Förskola i Karby läsa boken.

– Vi har läst boken i omgångar och har pratat lite med barnen om vad de tycker om boken. Två kommentarer var ”Den var bra för det var roligt att han var ett troll!” och ”Det finns en massa skräp! Det är bra att vi kan elda den, som när vi ger maten till bussarna!”, berättar Jill Halve, Andrea Bäcker och Linda Ekblad som är pedagoger på förskolan.

– Som pedagog ser jag ett värde i att arbeta med Milo och Energin, det är en lättläst informativ bok med trevliga bilder och enkla förklaringar om hur energi blir till. Jag tänker att den här boken kan användas till att fånga barns intresse kring energi, säger Jill Halve.

Mer information finns på www.blienvardagshjälte.se

Bioenergis mest lästa

Få de senaste nyheterna inom bioenergiområdet.

Prenumerera gratis på Bioenergis nyhetsbrev.
Skickar begäran
Jag godkänner att Bioenergi lagrar mina personuppgifter.
Läs mer om vår integritetspolicy