Alla ämnen
Karriär

Ny vd och koncernchef för Tekniska verken

Ny vd och koncernchef för Tekniska verken
På bilden: Conny Udd, ny vd och koncernchef för Tekniska verken. Foto: JFalk

Han kommer närmast från en tjänst som divisionschef för avdelningen energi och industri på Sweco Sverige. Nu ska han axla rollen som Tekniska verkens nya koncernchef och vd.

Conny Udd började 2015 som vd för Sweco Energy och har tidigare även haft ledande roller hos Rejlers Sverige. Nu ska han arbeta som vd och koncernchef för Tekniska verken.

– Tekniska verken är ett företag med starkt varumärke, som ligger i framkant inom samtliga verksamhetsgrenar, och jag är hedrad över förtroendet att få leda verksamheten vidare. Det är imponerande hur man på ett effektivt och säkert sätt ansvarar för en rad samhällsviktiga funktioner och samtidigt ligger långt framme när det gäller innovation, säger Conny Udd, i ett pressmeddelande, och berättar vidare:

– Jag har ett stort engagemang i frågor som rör hållbar energiproduktion, samt samhälls- och verksamhetsutveckling. Det är exempel på områden där jag hoppas kunna bidra och samtidigt få ta del av den omfattande kompetens som finns inom hela koncernen. Jag ser mycket fram emot att få lära mig mer om verksamheterna och möta både medarbetare och kunder när jag är på plats.

Tillträder under vårvintern

Conny Udd kommer börja sin tjänst under första halvan av 2024. Det är ännu oklart vilket datum. Tills dess kommer Klas Gustafsson, tillförordnad vd, fortsätta leda Tekniska verken. Han går sedan tillbaka till sin ordinarie tjänst som vice vd.

– Jag är väldigt glad över att kunna hälsa Conny Udd välkommen till Tekniska verken. Conny har en gedigen kunskap om branschen, samtidigt som han står för ett värderingsdrivet och tydligt ledarskap med fokus på utveckling och samverkan. Detta är egenskaper vi eftersökt, då vi ser att de kommer att krävas för att vi ska behålla vår ledande position i energiomställningen och samtidigt klara de komplexa framtidsutmaningar som branschen har framför sig, säger Maria Almesåker, styrelseordförande för Tekniska verken.

Bioenergis mest lästa

Få de senaste nyheterna inom bioenergiområdet.

Prenumerera gratis på Bioenergis nyhetsbrev.
Skickar begäran
Jag godkänner att Bioenergi lagrar mina personuppgifter.
Läs mer om vår integritetspolicy