Alla ämnen
Okategoriserat

Nytt nummer av Bioenergi ute nu

Läs om leverantörer av fasta biobränslen, pelletsmarknaden och energikonvertering inom industrin samt mycket mer i Bioenergi nr 2-2020.

Årets enkät till leverantörer av fasta biobränslen visar på en ökad omsättning under 2019 räknat i kronor och stabil omsättning räknat i energimängd. Den största leverantören Stora Enso ökar med omkring 10 procent levererade 2019 cirka 5,5 TWh biobränslen i form av bland annat skogsflis och träpellets.

Lena Berglund, regionchef Nord på E.ON vid nya kraftvärmeverket i Högbytorp.

Pelletsmarknaden i Sverige ökade under 2019. Både produktionen i Sverige och nettoimporten av pellets till Sverige steg och analysen pekar på en ökad marknad i Sverige på drygt 8 procent. Läs mer om resultatet av Bioenergis biobränsleenkät i detta nummer.

Industrikonverteringar fortsätter

Klimatklivet fortsätter ge extra fart till investeringar i för att byta till fossilfri energi. Under första kvartalet 2020 fattade naturvårdsverket beslut om 142 nya investeringsprojekt.

Kretsloppsanläggningen i Högbytorp

Läs också om E.ONs stora kraftvärmeanläggning i Högbytorp som nu är klar. Den är en del i ett större kretsloppsanläggning som innehåller fler innovativa lösningar.

Energileveranser i coronakrisen

Läs även om hur Adven arbetar i coronakrisen för att säkra hela kedjan från försörjning av biobränslen till produktion och leverans av energi till uppvärmning av lokaler och för industriprocesser.

Läs Bioenergi nr 2-2020 som etidning.

Bioenergis mest lästa

Få de senaste nyheterna inom bioenergiområdet.

Prenumerera gratis på Bioenergis nyhetsbrev.
Skickar begäran
Jag godkänner att Bioenergi lagrar mina personuppgifter.
Läs mer om vår integritetspolicy