Alla ämnen
Biovärme

Polhem Infra och Nordic Infrastructure ökar ägande i Solör Bioenergi

Polhem Infra utökar ägandet i Solör Bioenergi genom utköp av Highview Finance Holding Company DAC.

Polhem Infra, helägt av pensionsfonderna AP1, AP3 och AP4, har tillsammans med majoritetsägaren Nordic Infrastructure, förvärvat cirka 21 procent av aktierna i Solör från Highview. Två tredjedelar av aktierna förvärvas av Polhem Infra och resterande andel förvärvas direkt av Nordic Infrastructure. Förvärvet innebär Polhem Infras andel i Solör uppgår till 40 procent, samt att Solör efter förvärvet till fullo ägs av Polhem Infra tillsammans med huvudägaren Nordic Infrastructure.

– Solör har en dokumenterad kapacitet och förmåga att vara en konsoliderande kraft på fjärrvärmemarknaden med flera framgångsrika förvärv sedan Polhem Infra investerade i företaget, säger Karin Karlström, tillförordnad vd för Polhem Infra och fortsätter:

– Polhem Infra har sedan inträdet i bolaget haft en ambition att öka ägarandelen i bolaget och vi är glada att kunna leverera på den strategin. Förvärvet innebär att Polhem Infra befäster sitt långsiktiga engagemang i bolaget och vi kommer fortsätta fokusera på att ytterligare stärka företagets position som en hållbar och ansvarsfull leverantör av fjärrvärme till sina kunder och samhälle.

Långsiktigt engagemang i bolaget

Polhem Infras initiala investering i Solör, 21,45 procent, var Polhem Infras första investering efter bildandet 2019. Genom den aktuella transaktionen befäster Polhem Infra sitt långsiktiga engagemang i bolaget i enlighet med Polhem Infras långsiktiga strategi och ambition som ägare.

Parterna har kommit överens om att inte offentliggöra köpeskillingen.

Läs mer: Stort intresse hos industrin för bio-CCS i Norden

Bioenergis mest lästa

Få de senaste nyheterna inom bioenergiområdet.

Prenumerera gratis på Bioenergis nyhetsbrev.
Skickar begäran
Jag godkänner att Bioenergi lagrar mina personuppgifter.
Läs mer om vår integritetspolicy