Alla ämnen
Biovärme

Saxlunds kontrakt med Ljungby Energi signerat efter överprövning

Saxlund International Holding AB, har den 16 juni signerat kontrakt med Ljungby Energi AB för uppförande av en fjärrvärmeanläggning för biobränsle. Kontraktssumman är på ca 35 MSEK.

-Det är glädjande att vi tillsammans med Ljungby Energi äntligen kan skriva kontrakt och framförallt starta projektet. Överlämning kommer ske under hösten 2021. Vi är väldigt stolta för förtroendet Saxlund fått av Ljungby samt väldigt tacksamma det tålamod som Ljungby har visat under den utdragna processen, säger Stefan Wallerman, VD Saxlund Group AB.

Överprövningar sliter

Efter flera turer med överprövningar så landade Ljungby Energi till slut i att de kan arbeta vidare med Saxlund. Ljungby Energi blev förlagda med avtalsspärr i maj då AKJ sökte prövningstillstånd för att få överpröva Förvaltningsrättens dom, till Kammarrätten, där Saxlund International Holding AB erhållit tilldelningsbeslut.

Ljungby Energi var förlagda att inte teckna kontrakt i upphandlingen. Saxlund ställde sig frågande till AKJs sökande av prövningstillstånd då bolaget och deras juridiska ombud ansåg att Förvaltningsrättens dom är korrekt. Ärendet var förlagt med prioritet och Kammarrätten brukar ha handläggningstider på cirka en till två månader rörande prövningstillstånd. Men nu kan arbetet hos Ljungby Energi starta tillsammans med Saxlund.

I Ljungsjöverket, beläget vid norra infarten, produceras fjärrvärmen till ungefär 6 000 hushåll i kommunen. Produktionen baseras huvudsakligen på förbränning av hushållsavfall, skogsflis och torv (vid kallare väderlek kompletteras produktionen i första hand genom en pelletspanna)
I Ljungsjöverket, beläget vid norra infarten, produceras fjärrvärmen till ungefär 6 000 hushåll i kommunen. Produktionen baseras huvudsakligen på förbränning av hushållsavfall, skogsflis och torv (vid kallare väderlek kompletteras produktionen i första hand genom en pelletspanna) I Ljungsjöverket, beläget vid norra infarten, produceras fjärrvärmen till ungefär 6 000 hushåll i kommunen. Produktionen baseras huvudsakligen på förbränning av hushållsavfall, skogsflis och torv (vid kallare väderlek kompletteras produktionen i första hand genom en pelletspanna)

 

Bioenergis mest lästa

Få de senaste nyheterna inom bioenergiområdet.

Prenumerera gratis på Bioenergis nyhetsbrev.
Skickar begäran
Jag godkänner att Bioenergi lagrar mina personuppgifter.
Läs mer om vår integritetspolicy