Alla ämnen
Mervärde i skogen

Södra investerar i naturturism – blir delägare i Happie Nation

Södra investerar i naturturism – blir delägare i Happie Nation

Södra Ädlas första investering är klar. Under onsdagen 15 juni blev Södra Ädla delägare i bolaget Happie Nation med en investering på tre miljoner kronor. Bolaget är verksamt inom så kallad naturturism.

Södras nya riskkapitalverksamhet, Södra Ädla, lanserades i maj månad. Dotterbolaget ska under kommande år investera 200 miljoner kronor i innovativa bolag, vars affärsidéer direkt stödjer skogsgårdens utveckling och lönsamhet samt ger möjlighet till ett mer mångfacetterat familjeskogsbruk.

Nu är det första bolaget hittat.

Familjeskogsbruket stärks med naturturism
Under onsdagen blev Södra Ädlas investering i Happie Nation klar, där Södra Ädla deltar med en investering på tre miljoner kronor i en investeringsrunda om totalt sex miljoner kronor.

Happie Nation är verksamt inom så kallad naturturism under varumärket Happie Camp. Happie Camp arrenderar outnyttjad skogsmark av skogsägare och etablerar mindre boenden som sedan hyrs ut till naturintresserade gäster.

Det ger Södras medlemmar möjligheten att öka värdet av sina natursköna skogspärlor och komplettera sin skogsgård med naturturism.

– Happie Nations skalbara affärsidé ligger i linje med vår ambition att investera i bolag som direkt utvecklar skogsgårdens värden. Bolaget ger möjlighet till ytterligare intäkter för Södras medlemmar – samtidigt som fler kan uppleva vårt familjeskogsägande på nära håll, säger Erik Bengtson, investment manager för Södra Ädla.

– Med denna investering attraherar vi ny innovation till skogsgården och skapar fler affärsmöjligheter för Södras 52 000 medlemmar.

Expansion av Happie Camp väntar

Happie Camp lanserades 2019 och har i dag en välutvecklad onlinebaserad bokningsplattform, där kunder enkelt kan boka natur- och skogsnära boenden och tilläggstjänster. Den nya finansieringen ska stödja bolagets vidare kommersialisering, där nästa steg är etablering i södra Sverige – i dialog med Södras skogsägande medlemmar.

– Genom Happie Camp vill vi hjälpa skogsägare att förädla natursköna platser med syfte att generera nya intäkter från skogens sociala värden som ett komplement till det traditionella skogsbruket, säger Staffan Svantesson, vd och grundare för Happie Nation.

– Med Södra Ädla som partner får vi tillgång till gedigen kunskap och erfarenhet om skogsbruk i kombination med ett genuint nätverk av passionerade skogsägare. Tillsammans skapar vi de bästa förutsättningarna för goda affärer och en snabb och effektiv uppskalning av Happie Camp.

Nyfiken på mer om Södra Ädla? Lyssna här på en intervju med Erik Bengtson i Södragården eller läs mer på https://www.sodra.com/sodraadla/.

Bioenergis mest lästa

Få de senaste nyheterna inom bioenergiområdet.

Prenumerera gratis på Bioenergis nyhetsbrev.
Skickar begäran
Jag godkänner att Bioenergi lagrar mina personuppgifter.
Läs mer om vår integritetspolicy