Alla ämnen
Biovärme

Solör Bioenergy förvärvar Falbygdens Energi av Nordion Energi

Solör Bioenergy Group meddelade idag att de gör ett framgångsrikt förvärv i Falbygdens Energi AB av Nordion Energi. Affären, som omfattar fjärrvärmen och fibernätet, träder i kraft under maj 2021. Elnätsverksamheten i Falköping med omnejd ägs och drivs vidare av Nordion Energi.

Köpet av Falbygdens Energi AB innebär att Solör Bioenergy Group köper hela bolaget, vilket omfattar produktion och distribution av fjärrvärmen samt fibernätet i orterna Falköping, Stenstorp och Floby i Västra Götaland. Verksamheten kommer att drivas under varumärket Solör. Elnätet, som stannar kvar hos Nordion Energi, fortsätter under varumärket Falbygdens Energi.

Solör förvärvar bland annat biokraftvärmeverket vid Marjarp.
Solör förvärvar bland annat biokraftvärmeverket vid Marjarp. Solör förvärvar bland annat biokraftvärmeverket vid Marjarp.

– Med detta förvärv fortsätter vi att genomföra vår definierade tillväxtstrategi inom förnybar fjärrvärme i Norden, säger Martinus Brandal, styrelseordförande och koncernchef för Solör Bioenergy Group. Förvärvet kommer att stärka Solör Bioenergis position ytterligare som en av de ledande leverantörerna av fjärrvärme i Sverige.

Fjärrvärme och biokraft

Produktionen  inom Falbygdens Energi uppgår årligen till 160 GWh fjärrvärme och cirka 12 GWh biokraft och är märkt enligt svensk miljöstandard, Bra miljöval.

– Vi är väldigt glada att kunna genomföra detta förvärv som är ett bevis på vår tillväxtstrategi. Solör har följt bolaget under en lång tid och att nu kunna tillsammans med Nordion genomföra förvärvet känns fantastiskt. Bolaget har en bra kompetens som kommer att vara nyttig för hela Solör-koncernen, säger Anders Pettersson, VD & COO Solör Bioenergy.

Nordion behåller elnät

– För Nordion Energis del innebär affären att vi fortsätter att bygga en energikoncern med ett hållbart och flexibelt erbjudande, rustat för framtiden. Vi ser fram emot att utveckla verksamheten inom elnät i Falköping med omnejd och vara en stark partner till våra kunder, säger Hans Kreisel, VD Nordion Energi.

 

Om Solör Bioenergi Group

Solör Bioenergy Group, som är en del av Solör Bioenergi Holding AB, är en ledande aktör inom förnybar energi baserad på trädbränslen med över 200 000 användare varje dag. Bolaget finns på 165 platser i framför allt Sverige och Norge där de producerar och distribuerar fjärrvärme, ånga och el till bostäder, företag, offentliga verksamheter och industrier. Verksamheten omfattar även energiåtervinning av impregnerat trä och produktion av biobränsle. Genom att ta tillvara på skogens resurser vill Solör bana väg för ett hållbart samhälle med minskade koldioxidutsläpp.

 

Nordion Energi

Nordion Energi är specialiserade på energiinfrastruktur. Deras mål är att driva energiomställningen mot ett samhälle med 100% grön energi. Koncernen består av Weum och Swedegas, som äger och driver infrastruktur för gas i sydvästra Sverige, samt Falbygdens Energi som levererar el till kunder i Falköping med omnejd. Tillsammans har de 40 000 kunder inom industri, företag, energibolag, kommersiella fastigheter och privata hushåll.

Bioenergis mest lästa

Få de senaste nyheterna inom bioenergiområdet.

Prenumerera gratis på Bioenergis nyhetsbrev.
Skickar begäran
Jag godkänner att Bioenergi lagrar mina personuppgifter.
Läs mer om vår integritetspolicy