Alla ämnen
Biokraft

Valmet ska leverera automation till stort biokraftverk i Korea

Valmet ska leverera automation till stort biokraftverk i Korea
Visualisering av biokraftanläggningen Gwangyang i Sydkorea.

Valmet kommer att leverera ett Valmet styrsystem till Gwangyang Green Energy Corporations biokraftverk som är under uppbyggnad i sydvästra Sydkorea. Ordern gjordes av Lotte Engineering and Construction, som är EPC-entreprenör (Engineering, Procurement, Construction) för anläggningen. Det skriver Valmet i ett pressmeddelande.

Biokraftverket i Korea har en produktionskapacitet på 200 MW el och använder pellets som bränsle. Orderns värde kommer inte att offentliggöras. Leveranserna kommer att starta i juni 2024 och uppstarten är planerad till mars 2025.

Första gången för Lotte

Det är första gången som Lotte E&C väljer Valmets automationsteknik för sina kraftverksprojekt. Valmets erfarenhet och avancerade styrsystem erbjuder driftseffektivitet och hållbar energiproduktion, samt förbättrad driftsäkerhet för biokraftanläggningen.

– Valmet är en beprövad leverantör av styrsystem för biokraftanläggningar globalt. Vi ser fram emot ett framgångsrikt projektavslut och framtida projektsamarbeten, säger Changhyun Jung, avdelningschef Power Green Energy, Plant Business Division, Lotte E&C.

Andra ordern i Korea

– Detta är en order inom biokraftverksverksamheten i Korea, som följer på ordern till biokraftverket i Dangjin. Detta är betydelsefullt för Valmets automationssystem, som har visat sin höga kvalitet och flexibla drift under det senaste året och har diversifierat Valmets affärsportfölj i Korea. Vi är redo för ytterligare samarbete med våra kunder i Korea, säger Emilia Torttila-Miettinen, chef för Automation Systems business line, Valmet.

Leveransomfattning

Valmets leverans består av automationssystem, ett säkerhetskontrollsystem och ett informationshanteringssystem för att styra pannan och anläggningsbalansen (BOP) i det nya biokraftverket, och omfattar teknik, design, dokument, driftsättning och övervakningsarbeten.

Bioenergis mest lästa

Få de senaste nyheterna inom bioenergiområdet.

Prenumerera gratis på Bioenergis nyhetsbrev.
Skickar begäran
Jag godkänner att Bioenergi lagrar mina personuppgifter.
Läs mer om vår integritetspolicy