Alla ämnen
Biovärme

Vasa Värme förvärvar fjärrvärme i Edsbyn och Alfta från Elektra Värme

Vasa Värme Holding AB och AB Edsbyns Elverk har tecknat avtal om att Vasa Värme förvärvar samtliga aktier i Elektra Värme AB av Edsbyns Elverk. Elektra Värme är ett av Edsbyns Elverk helägt dotterbolag som bedriver fjärrvärmeverksamhet i Edsbyn och Alfta tätorter i Ovanåkers kommun, skriver Vasa Värme och Edsbyns Elverk i ett pressmeddelande.

Avtalet undertecknades under måndagen den 19 december 2016. Övertagandet sker den 26 januari. Därefter kommer anläggningarna att ägas, administreras och drivas av Vasa Värme.

Fjärrvärmeverksamheten i Edsbyn och Alfta kommer att fortsätta som idag. Kunderna kommer fortsatt att få sin värme och service och allt kommer att fungera som tidigare.  Efterhand kommer dock namnet på företaget ändras till Vasa Värme Edsbyn och kundtjänsten och administrationen kommer att flyttas över till Vasa Värme. Vasa Värme välkomnar också personalen i Elektra Värme att komma in i vår gemenskap med kollegor på flera platser i Sverige. Utöver anställd personal kommer lokala entreprenörer att anlitas även i fortsättningen för att driva, underhålla och hantera verksamheten.

Fjärrvärmen i Edsbyn och Alfta har förvärvats av Vasa Värme.
Fjärrvärmen i Edsbyn och Alfta har förvärvats av Vasa Värme. Fjärrvärmen i Edsbyn och Alfta har förvärvats av Vasa Värme.

– Vi är mycket glada för att vi har fått möjligheten att förvärva fjärrvärmeverksamheten I Edsbyn och Alfta från AB Edsbyns Elverk. Vi hoppas att vi ska kunna skapa en fortsatt bra verksamhet och att få en bra relation med alla våra kunder. Vårt främsta fokus är att leverera trygg, miljövänlig, prisvärd och lokal biobränslebaserad värmeenergi, säger Lars Strömberg, vd för Vasa Värme.

– Vi överlåter med stort förtroende vår värmeverksamhet till en stark aktör på marknaden som kan vidareutveckla fjärrvärmerörelsen i Alfta och Edsbyn. Vi koncentrerar oss nu på våra kärnverksamheter det vill säga att producera, distribuera, försälja samt installera el. Vi välkomnar Vasa Värme till Ovanåkersbygden, säger Edsbyns Elverks vd Jan Delin.

Fakta

FAKTA

 

Om Vasa Värme:

Vasa Värme har som affärsidé att långsiktigt äga, driva och vidareutveckla fjärrvärmeverksamhet i Sverige. Bakom oss har vi resursstarka pensionsfonder och försäkringsbolag med en långsiktig syn på fjärrvärme och en förhoppning om att utveckla, effektivisera och utöka fjärrvärmen på de orter vi finns.

Vår ambition är att fortsätta leverera prisvärd värme till alla kunder i Edsbyn och Alfta med hög leveranssäkerhet och goda miljödata.

I och med detta köp äger och driver Vasa Värme fem biobränslebaserade värmeanläggningar i Sverige, förutom i Edsbyn och Alfta också i Kalix, Krokek och Malmköping. Vasa Värme ägs av europeiska och svenska pensionsfonder och försäkringsbolag.  

Om Edsbyns Elverk:

AB Edsbyns Elverk (publ) är ett privatägt elföretag, grundat år 1906. Vi är ett heltäckande energiföretag med produktion, försäljning och distribution av el. Dessutom erbjuder vi installation och service inom det eltekniska området. Vi finns i Hälsingland med huvudkontor i Edsbyn.

Bioenergis mest lästa

Få de senaste nyheterna inom bioenergiområdet.

Prenumerera gratis på Bioenergis nyhetsbrev.
Skickar begäran
Jag godkänner att Bioenergi lagrar mina personuppgifter.
Läs mer om vår integritetspolicy