Alla ämnen
Biodrivmedel & Transport

Vimmerby kommun satsar på biogasbilar

Sedan i våras finns möjligheten att tanka biogas i Vimmerby. I och med det har Vimmerby kommun också valt att byta ut en del av sin fordonspark till just biogasbilar. I veckan levererades 15 stycken bilar som ska användas inom hemsjukvården och hemtjänsten.

Vimmerby kommun strävar efter att vara en fossilbränslefri kommun. I socialförvaltningens bilupphandling som gjordes i våras var ett av kraven att bilarna skulle vara fossilbränslefria.

Biogasbil Vimmerby
De 15 bilarna som levereras i veckan av Holmströms Bil ska användas av medarbetare inom hemsjukvård och hemtjänst. Foto: Vimmerby kommun De 15 bilarna som levereras i veckan av Holmströms Bil ska användas av medarbetare inom hemsjukvård och hemtjänst. Foto: Vimmerby kommun

– Vi har idag 140 personfordon, några av dem är elbilar. I och med att möjligheten till att tanka med biogas nu finns i kommunen kompletterar vi vår fordonspark med biogasbilar och det är ett bra steg i rätt riktning, säger hållbarhetsstrateg Arvid Lindblad.

Ligger långt fram

– Vi vill ligga långt fram i vårt miljötänk och då vi har många bilar inom hälso- och sjukvård och kör många mil, så tror jag vi kan påverka miljön på ett positivt sätt. Det är alltid kul att vara först ut, säger enhetschefen för hälso- och sjukvårdsenheten Richard Söderlund.​​

Inom kort kommer ytterligare leverans av andra biogasbilar till kommunens fastighetskontor, kost- och lokalvårdsenhet samt hemtjänst.

– Det här är ett steg i rätt riktning i vårt miljöarbete och det känns fantastiskt roligt att vi nu har fler fordon som är klimatsmarta, säger kommunstyrelsens ordförande Jacob Käll.

 

 

 

Bioenergis mest lästa

Få de senaste nyheterna inom bioenergiområdet.

Prenumerera gratis på Bioenergis nyhetsbrev.
Skickar begäran
Jag godkänner att Bioenergi lagrar mina personuppgifter.
Läs mer om vår integritetspolicy