Alla ämnen
Biodrivmedel & Transport

Snart dags för Advanced Biofuels Conference 2020 som online-event den 16 september

På grund av coronaviruspandemin har Svebio beslutat att korta ner och byta format för Advanced Biofuels Conference 2020 till ett online-evenemang som kommer att äga rum den 16 september.

Södra metanolproduktion
Södra tog tidigare i år i drift en ny anläggning för att producera biometanol från biprodukter i massabruket i Mönsterås. Södra tog tidigare i år i drift en ny anläggning för att producera biometanol från biprodukter i massabruket i Mönsterås.

– Hälso- och säkerhetsfrågor och resebegränsning som införts utesluter möjligheten att samla en stor grupp av internationella delegater vid Advanced Biofuels Conference 2020 – En konferens som syftar till att diskutera globala möjligheter och frågor relaterade till bioenergi och bioekonomi med låga koldioxidutsläpp. Därför har vi beslutat att skjuta upp den fysiska konferensen till september 2021. Vi är ledsna för att vi måste vidta denna åtgärd och vi beklagar besväret, men vi är säkra på att detta är rätt och ansvarsfullt att göra i dessa exceptionella tider, säger Gustav Melin, vd på Svebio.

Policy and market

Online-versionen av ABC 2020 kallas ”Policy and Market- online ABC 2020” och hålls den 16 september. Det fullmatade men kondenserade programmet har fokus på policy, marknad- och teknikuppdateringar för avancerade biodrivmedel och transporter.

European Green Deal och omarbetade REDII

Det förkortade formatet kommer att bestå av två sessioner med paus emellan där inbjudna marknadsaktörer kommer att diskutera frågor som möjligheterna och brister i European Green Deal, konsekvenserna och utmaningar av det omarbetade direktivet om förnybar energi (RED II). Varje session avslutas med en interaktiv paneldiskussion tillsammans med frågor och svar från online-deltagare.

Smak av Advanced Biofuel Conference

– Online-ABC 2020 kommer att vara gratis att delta i och delta i för alla prenumeranter på Bioenergy International. Med online-versionen av ABC 2020 är vi glada att kunna ge en smak av Advanced Biofuels Conference till dig via din smartphone eller dator oavsett var du är, säger Gustav Melin.

Gå till program och anmälan för ABC online 2020

Om ABC 2021

Alla inbjudna och bekräftade talare behåller sin respektive status och alla bekräftade deltagare, inklusive sponsorer och utställare, kommer att ha möjlighet att överföra sina registreringsavgifter till ABC 2021. Detta kommer att organiseras i Stockholm 21-23 september 2021 på samma hotell som aviserats tidigare.

 

 

Bioenergis mest lästa

Få de senaste nyheterna inom bioenergiområdet.

Prenumerera gratis på Bioenergis nyhetsbrev.
Skickar begäran
Jag godkänner att Bioenergi lagrar mina personuppgifter.
Läs mer om vår integritetspolicy