Alla ämnen
Opinion & debatt

Aftonbladets nya klimatsatsning: Liverapportering varje dag

Liverapport varje dag – om klimatet. Nu utökar Aftonbladet bevakningen av världens viktigaste fråga. ”Det förtjänar en daglig plats på Sveriges största nyhetssajt”, säger redaktionschef Karin Schmidt.

Aftonbladet utökar klimatbevakningen och startar nu en liverapporteringssida med fokus på klimatförändringarna. Klimat-liven får därmed en daglig plats hos Sveriges största nyhetskälla. Där kommer läsarna under hela 2021 att få senaste nytt kring planetens viktigaste fråga.

Klimat-live
Liverapporteringen är en del i en större klimatsatsning på Aftonbladet med reportage, nya tv-format och avslöjanden. Liverapporteringen är en del i en större klimatsatsning på Aftonbladet med reportage, nya tv-format och avslöjanden.

Kunskapsbank

Precis som med den hyllade ”corona-liven” – som senaste året dagligen lockat upp till 1,5 miljoner läsare som fått svar på alla frågor om pandemin – är tanken att klimatliven ska växa ut till en kunskapsbank där man kan ta del av den senaste forskningen, studier och nyhetsuppdateringar om klimatförändringarna.

Klimat-live

Liverapporteringen är en del i en större klimatsatsning på Aftonbladet med reportage, nya tv-format och avslöjanden.  I gruppen som ska jobba med satsningen ingår journalisterna Cecilia Vaccari, Fredrik Rundkvist, Agneta Elmegård, Robert Laul, Staffan Lindberg och Jonathan Jeppsson.

– Det händer nu så mycket inom klimatområdet att nyhetsläget motiverar en ökad bevakning. Utöver alla större klimatreportage vi gör, så blir en ständigt pågående klimat-live löftet till läsaren att varje dag under året kunna hitta något om klimatförändringarna på sajten, säger Karin Schmidt, redaktionschef på Aftonbladet.

Stort engagemang

Nyhetschef Jonathan Jeppsson ser redan ett stort engagemang för klimatet bland Aftonbladets läsare.

– Det fanns tidigare en spridd föreställning om att frågan var svår att få folk att intressera sig för. Men om det någon gång var så, är den tiden förbi. Det är journalistikens plikt att skildra frågan på ett sätt så att folk vill läsa, säger han.

Bioenergis mest lästa

Få de senaste nyheterna inom bioenergiområdet.

Prenumerera gratis på Bioenergis nyhetsbrev.
Skickar begäran
Jag godkänner att Bioenergi lagrar mina personuppgifter.
Läs mer om vår integritetspolicy