Alla ämnen
Biodrivmedel & Transport

AirGotland ger sina resenärer möjligheten att flyga på biojetbränsle

I spåren av Coronaviruset har det blivit viktigt för allt fler att kunna göra klimatsmarta val. AirGotland ger därför sina resenärer möjligheten att minska utsläppen från sina resor genom att flyga på bioflygbränsle. 

Hållbara flygbränslen tillverkas av förnybara råvaror och ger därför inte några utsläpp av fossil koldioxid vid förbränning i flygplanets motorer. Eftersom AirGotland plan aldrig kommer upp på höjder över 8000 meter på rutten mellan Visby och Stockholm, blir det heller ingen så kallad ”höghöjdseffekt”.

– Vi är väldigt angelägna om att våra resenärer ska känna sig trygga med sina klimatval när de flyger med oss. Därför har vi tagit fram biljettalternativ som gör det enkelt att minimera avtrycket från resan, säger Tiina Mykkänen, vd på AirGotland.

Air Gotland
Nystartade AirGotlands grundare Pigge Werkelin och Michael Juniwik tillsammans med vd Tiina Mykkänen på startbanan i Visby. Grundarna Pigge Werkelin och Michael Juniwik tillsammans med VD Tiina Mykkänen på startbanan i Visby.

Leverans av bioflygbränsle

De gröna biljetterna som AirGotland nu lanserar gör det lätt för resenären att göra ett klimatsmart val direkt vid bokningstillfället. Leveransen av bioflygbränsle sker i samarbete med Fly Green Fund.

– Många efterfrågar en ”grön nystart” av flygresandet i spåren av Coronaviruset. AirGotland visar att de inte bara vill bidra till, utan också leda, omställningen av flyget. Genom att flyga på biobränsle medverkar vi till att uppnå de nationella målen om ett fossilfritt inrikesflyg 2030, säger David Hild, vd på Fly Green Fund.

Läs mer information om de gröna biljetterna här.

Fakta

Fakta

Bioenergis mest lästa

Få de senaste nyheterna inom bioenergiområdet.

Prenumerera gratis på Bioenergis nyhetsbrev.
Skickar begäran
Jag godkänner att Bioenergi lagrar mina personuppgifter.
Läs mer om vår integritetspolicy