Alla ämnen
Pellets

Ariterm säljer pelletskamin-verksamheten

Ariterm sålde i september sin pelletskaminverksamhet till det återstartade företaget KMP med unik expertis inom området pelletskaminer. Därmed är fortsatt utveckling, support, tillverkning och försäljning av pelletskaminerna säkrad i ett svenskt bolag.

KMP i Kalmar utvecklade sin första pelletskamin 1996 under dåvarande vd:n och grundaren Ulf Wikström. Ariterm förvärvade KMP 2006, och Ulf har varit ansvarig för produktutvecklingen fram tills nu. När Ariterm bestämde sig för att sälja rättigheterna till pelletskaminerna, bestämde sig Ulf för att avsluta sin anställning, återstarta KMP och förvärva projektet.

Flyttar till Borgholm

– Pelletskaminerna har alltid legat mig varmt om hjärtat, och jag kan nu ge kaminerna det fokus och de resurser som krävs för att vidareutveckla verksamheten på ett bra sätt. I december kommer vi att flytta produktion, försäljning och service till våra lokaler i Borgholm på Öland. Jag ser fram emot att få arbeta med nuvarande och nya kunder för att tillsammans ta kaminerna till nya höjder, säger Ulf Wikström, vd KMP.

Ariterm kommer, till och med december 2015, att hantera försäljning, tillverkning och support av nuvarande sortiment av pelletskaminer från Ariterm.

Staffan Lundegård, vd för Ariterm.
Staffan Lundegård, vd för Ariterm. Staffan Lundegård, vd för Ariterm.

– Det är med glädje som jag kan konstatera att Ariterms pelletskaminer har landat hos ett företag med unik svensk kompetens inom området pelletskaminer. Produkterna kommer därmed även i fortsättningen att erbjudas våra duktiga återförsäljare i Sverige. Ariterm går nu vidare och fokuserar hela sin verksamhet på biopannor för villor och industri, säger Staffan Lundegårdh, vd Ariterm AB.

 

 

Bioenergis mest lästa

Få de senaste nyheterna inom bioenergiområdet.

Prenumerera gratis på Bioenergis nyhetsbrev.
Skickar begäran
Jag godkänner att Bioenergi lagrar mina personuppgifter.
Läs mer om vår integritetspolicy