Alla ämnen
Pellets

Bioenergi nummer 2–2020 är nu under produktion

Bioenergi nr 2-2020 är Bioenergis stora temanummer om biobränsleleverantörer. Ett fokusområde är Pelletsproduktion och användning, med samtliga producenter och marknad i Sverige och Norden. Ett andra fokusområde är Industrikonverteringar. 

I Bioenergi nr 2-2020 analyserar vi biobränslemarknaden med fokus på fasta biobränslen. Vi samlar in uppgifter om leverantörerna via en enkät och publicerar en stor översikt med alla leverantörer av fasta biobränslen i Sverige.

Huvudtema: Bränsleleverantörer

• Stor översikt med leverantörer av oförädlade och förädlade biobränslen som skogsbränsle, returträ, torv, pellets och bioolja.

• Analys av marknadsutvecklingen för fasta oförädlade biobränslen.

Pellets

Fokus 1: Pelletsproducenter och användning

• Analys av pelletsmarknaden i Sverige inklusive import och export.

• Pelletskartan med uppgifter om kapacitet och produktion 2019 samt mål för 2020.

• Investeringar i utökad pelletsproduktion

Pelletskartan 2020

Kartan med samtliga pelletsproducenter i Sverige skickas med som bilaga i Bioenergi nr 2/20. På kartan listas även de största användarna av pellets! Det finns ett begränsat antal annonsplatser på kartan. Boka redan i dag för att säkra årets kanske viktigaste annonsyta. Endast 4.900:-

Ladda ner förra årets karta

PetroBio
Vid av IKEAs produktionsenheter i Polen har fossil gas och kol ersatts med biobränsle. Från vänster: Frida Larsson, processingenjör PetroBio, Wim Vanbiervliet, serviceingenjör, Vyncke, Robert Tillander, senior processingenjör PetroBio samt Kenny Masschelein, enhetschef Vyncke. Från vänster: Frida Larsson, processingenjör PetroBio, Wim Vanbiervliet, serviceingenjör, Vyncke, Robert Tillander, senior processingenjör PetroBio samt Kenny Masschelein, enhetschef Vyncke.

Fokus 2: Industrikonverteringar

• Ekonomianalys – villkor för investeringar i energikonvertering

• Klimaklivet – uppföljning och framtid

• Urval av några genomförda industrikonverteringar

Skickas ut i extra upplaga till samtliga fjärr-, kraft- och närvärmeleverantörer samt fossilanvändande industrier inklusive tvätterier och växthus. Tidningen skickas även till skogsentreprenörer.

Annonsering

Kontakta Sofie för bokning, sofie@bioenergitidningen.se eller 070-881 97 01.

Materialdag 8 april

Vad är viktigt för våra annonsörer?

Vi har undersökt vad som var viktigast för våra annonsörer under 2019 och får i stort sett alltid svaret – målgrupperna och hög kvalitet på det redaktionella innehållet. Vi har lyssnat på era önskemål och lagt till extra målgrupper samt förfinat befintliga för att optimera er annonsering på bästa möjliga sätt.

Innehållet i våra produkter både i print och webb, i mobil och platta, är mer än bara nyheter och fördjupade artiklar. Det är ett verktyg för att göra bättre affärer! Att kombinera annonsering i print och på webb ger större effekt och genomslag. Att synas på webben och i nyhetsbreven mellan de tryckta utgåvorna förlänger effekten av din annonsering. Alla annonser i print exponeras även i e-tidningen.

Läs mer om annonsering och kontakta Sofie om du vill ha mer information om annonsering.

Bioenergis mest lästa

Få de senaste nyheterna inom bioenergiområdet.

Prenumerera gratis på Bioenergis nyhetsbrev.
Skickar begäran
Jag godkänner att Bioenergi lagrar mina personuppgifter.
Läs mer om vår integritetspolicy