Alla ämnen
Biodrivmedel & Transport

Biogas är fortsatt en del i SEATs produktstrategi

SEATs försäljning av fordon som drivs på gas har haft stor framgång. Med nya SEAT Leon, som inom kort lanseras på svenska marknaden, fortsätter man erbjuda den miljösmarta drivlinan. Successivt går Volkswagen koncernen över till eldrivna fordon, men tills övergången är genomförd, fortsätter man att erbjuda ett stort utbud av drivlinor. För SEAT är gasdrivna fordon en viktig del i produktportföljen och kommer att vara så under flera år framöver.

Drivlinan för nya SEAT Leon 1.5 TGI 130 hk.
Drivlinan för nya SEAT Leon 1.5 TGI 130 hk. Drivlinan för nya SEAT Leon 1.5 TGI 130 hk.

Volkswagen koncernen har tidigare meddelat att man planerar att successivt gå över till eldrivna fordon. Elektrifieringen är avgörande för att nå målsättningen om CO2-neutral balans inom alla områden i verksamheten år 2050, men det kommer att ske gradvis och ta många år innan vi är där. Tills dess kommer koncernen fortsätta att erbjuda ett stort utbud av drivlinor, bland annat motorer som kan drivas på biogas.

För SEAT som är en del av Volkswagen koncernen kommer gasdrivna fordon fortsatt att spela en viktig roll i produktstrategin. Ett tydligt exempel är nya generationen SEAT Leon, som inom kort lanseras på svenska marknaden, som förutom att erbjuda drivlinor som plug-in hybrid (eHybrid), mildhybrid (eTSI), bensin (TSI) och diesel (TDI) också erbjuder ett alternativ som drivs på gas (TGI). Samtliga drivlinor planeras för produktion under modellens hela livscykel.

Biogas är en självklarhet

Försäljningen av gasfordon har för SEAT i Sverige hittills varit mycket framgångsrik och förtroendet för biogas som drivmedel och marknadens satsningar på infrastrukturen gör att man fortsatt ser stort potential.

”Vårt breda utbud av gasdrivna modeller, tillsammans med den höga andelen biogas i Sveriges gasnät samt en växande infrastruktur gör det till en självklarhet att arbeta vidare med.” säger Marcus Akmal, Fleetchef på SEAT Sverige och fortsätter ”Det är dessutom väldigt glädjande att SEAT lanserar nya Leon med gasmotor i både 5-dörrars- och kombiversion, som dessutom erbjuds automatväxlad som tillval. Andelen gasdrivna fordon ökar under 2020, så det märks att fler kunder insett kombinationen av klimatnytta i förhållande till inköpspris. För oss är det prioriterat att fortsatt vara en ledande aktör inom gasdrivna fordon.”

TGI-motorer kommer, förutom till nya SEAT Leon, fortsatt även erbjudas till SEAT Arona och SEAT Ibiza. Svensk biogas är i princip 100 procent förnybar och ett av de mest klimatsmarta drivmedlen som finns tillgängliga idag.

Bioenergis mest lästa

Få de senaste nyheterna inom bioenergiområdet.

Prenumerera gratis på Bioenergis nyhetsbrev.
Skickar begäran
Jag godkänner att Bioenergi lagrar mina personuppgifter.
Läs mer om vår integritetspolicy