Alla ämnen
Pellets

Branden på Loarp påverkar inte leveranser av pellets

Loarps gård i Svalövs kommun drabbades under natten till onsdag av en brand troligen orsakad av blixtnedslag. Brandkårer från Landskrona, Svalöv, Teckomatorp och Tågarp var snabbt på plats och släckningsarbetet avslutades under natten.

– Vi är väldigt tacksamma för att ingen har skadats och för en snabb och skicklig insats av räddningstjänsten på plats, säger Petter Krantz, ägare och VD på Loarp.

Branden begränsades till en byggnad och är inte kritisk för pelletsproduktionen på gården. Samtliga produktionslokaler inklusive den drabbade byggnaden är försäkrade.

Vi har i dagsläget ett stort uppbyggt varulager av färdig pellets och ser inga problem att fortsätta leveranserna nu och framöver till alla våra kunder i Loarp Energi, avslutar Petter Krantz.

Det skånska familjeföretaget Loarp AB är ett lantbruksföretag med verksamheter inom de gröna näringarna och förnybar energi. Loarp Energi AB startades 2013 och producerar och levererar bränsle- och ströpellets till företag och privatkunder i Skåne och Danmark.

Läs om den rekordsnabba återstarten efter branden i januari 2018

Den nya produktionen på Loarp bygger på en permanent prefab-lösning framtagen av företaget Rematec i Tyskland.
Den nya produktionen på Loarp bygger på en permanent prefab-lösning framtagen av företaget Rematec i Tyskland. Den nya produktionen på Loarp bygger på en permanent prefab-lösning framtagen av företaget Rematec i Tyskland.

Bioenergis mest lästa

Få de senaste nyheterna inom bioenergiområdet.

Prenumerera gratis på Bioenergis nyhetsbrev.
Skickar begäran
Jag godkänner att Bioenergi lagrar mina personuppgifter.
Läs mer om vår integritetspolicy