Alla ämnen
Politik

Budgetförslag: 200 miljoner kronor extra till Industriklivet

Budgetförslag: 200 miljoner kronor extra till Industriklivet
Regeringen och Sverigedemokraterna är överens om investeringsförslaget.

Regeringen vill satsa ytterligare 200 miljoner kronor mellan 2024 och 2025 för att minska utsläppen från industrin. Framför allt riktas blickarna mot bio-CCS och projekt inom Industriklivet.

– Industriklivet är ett av regeringens viktigaste styrmedel för att stödja utvecklingen av ny teknik och investeringar i nya gröna industrier. Regeringens förslag innebär ett sammanlagt anslag på cirka 1,5 miljarder kronor i budgeten för 2024 när vi nu tillför 100 miljoner till Industriklivet för att stötta de industrier som vill ligga i framkant och ställa om för att minska sina utsläpp, säger klimat- och miljöminister Romina Pourmokhtari i ett pressmeddelande.

Detta är ett av de förslag som regeringens budgetproposition för 2024 innehåller. Ansvarig för Industriklivet är Energimyndigheten, som har i uppdrag att fördela stödet mellan olika projekt som ska främja industrins omställning.

– Med Industriklivet påskyndar vi den gröna omställningen genom att skala upp användandet av nya tekniker som minskar utsläpp. Detta skapar fler jobb, ökar tillväxten och stärker svensk konkurrenskraft, säger energi- och näringsminister Ebba Busch.

Bioenergis mest lästa

Få de senaste nyheterna inom bioenergiområdet.

Prenumerera gratis på Bioenergis nyhetsbrev.
Skickar begäran
Jag godkänner att Bioenergi lagrar mina personuppgifter.
Läs mer om vår integritetspolicy