Alla ämnen
Skog

Familjeföretag arrangerar skogsträff för kvinnor

Familjeföretag arrangerar skogsträff för kvinnor
Anna Eriksson och Liselotte Jonsson, virkesinköpare på Derome Skog, arrangerar en skogsträff för kvinnor. Foto: Derome

Eventet hålls för att skapa ett ökad intresse för skogsbruk bland kvinnor. Såväl skogsägare som skogsintresserade är välkomna.

Den nionde april mellan klockan 18.00 och 21.00 arrangeras en kvinnlig skogsträff på Deromes kontor vid sågverket i Kinnared för att sprida kunskap, skapa nätverk och involvera fler kvinnor i skogsbruket.

Enligt Skogsstyrelsens statistik är det sex gånger fler män som är sysselsatta inom svenskt skogsbruk och endast 15 procent av branschens anställda cheferna är kvinnor. Det är en bild Liselotte Jonsson och Anna Eriksson, som till vardags arbetar som virkesinköpare på Derome Skog, gärna är med och förändrar.

– Det finns så många kvinnor som är kunniga, engagerade och intresserade av skogen och skogsbruket. Vi skulle vilja skapa ett forum för där vi kan mötas, knyta kontakter och dela kunskap. Vi hoppas att det här kan vara en start. Skogsbruket behöver växa och då behöver vi bli fler kvinnor, säger Liselotte Jonsson.

Ger kunskap om biologisk mångfald

Under kvällen ska hon och kollega Anna Eriksson bland annat berätta om vikten av att ha en skogsbruksplan och vad man ska tänka på när det gäller plantering, röjning och gallring i skogen.

De bjuder på tips och råd om hur skogsägare på bästa sätt undviker viltskador och samtidigt skapar en gynnsam miljö för vilt och biologisk mångfald. Men för att delta under träffen behöver deltagarna inte äga skog själva.

– Nej, det är inte ett måste. Det viktiga är att det finns ett engagemang och intresse för skogen, och att man vill träffa likasinnade. Vi hoppas på att det blir en bra blandning av folk, säger Liselotte Jonsson.

På plats i Kinnared kommer också lokala virkesinköpare delta.

Anmäl dig här.

Bioenergis mest lästa

Få de senaste nyheterna inom bioenergiområdet.

Prenumerera gratis på Bioenergis nyhetsbrev.
Skickar begäran
Jag godkänner att Bioenergi lagrar mina personuppgifter.
Läs mer om vår integritetspolicy