Alla ämnen
Biodrivmedel & Transport

Första miljömärkta flytande drivmedlet i världen

Preem Evolution Diesel+ har klarat Svanens hårda krav för drivmedel och blev i juni världens första miljömärkta flytande drivmedel.

Petter Holland, vd för Preem AB, Ragnar Unge, vd, Miljömärkning Sverige.
Petter Holland, vd för Preem AB, Ragnar Unge, vd, Miljömärkning Sverige. Foto: Fredrik Winqvist, Miljömärkning Sverige Petter Holland, vd för Preem AB, Ragnar Unge, vd, Miljömärkning Sverige.

– När du väljer ett Svanenmärkt drivmedel innebär det att du är med och driver på utvecklingen mot ett Sverige och en värld där andelen förnybara, klimatsmarta drivmedel växer. Det är mycket glädjande att vi har med oss Preem, Sveriges största drivmedelsbolag, säger Ragnar Unge, vd, Miljömärkning Sverige.

Preem Evolution Diesel+ består till 50 procent av förnybar råvara, som tallolja. Tallolja är en restprodukt från skogsbruket. Svanen kräver att den förnybara råvaran ska vara spårbar. Varken palmolja eller PFAD tillåts, trots att de är förnybara.

– Det här är ett steg i vårt arbete med att bidra till att Sveriges fordonsflotta ska vara fossilfri år 2030. Svanenmärkningen är för oss ett kvitto på att Preem Evolution Diesel+ uppnår högt ställda miljökrav, säger Petter Holland, koncernchef och vd för Preem.


Denna text publicerades först i Bioenergi nr 4-2016

Bioenergis mest lästa

Få de senaste nyheterna inom bioenergiområdet.

Prenumerera gratis på Bioenergis nyhetsbrev.
Skickar begäran
Jag godkänner att Bioenergi lagrar mina personuppgifter.
Läs mer om vår integritetspolicy