Alla ämnen
Bioenergi i praktiken

Fotbollsklubb köper mer fjärrvärme från Solör Bioenergi

Fotbollsklubb köper mer fjärrvärme från Solör Bioenergi
Nu ökar Solörs leverans av fjärrvärme då klubben gett Solör förnyat förtroende att leverera fjärrvärme även till det nya större klubbhuset som blivit klart i vår. Foto: Anna Hult

– Fjärrvärme är billigt, smidigt och snabbt jämfört med andra energikällor. När vi jämförde med bergvärme skulle det behövas två stora varmvattensberedare med elpatroner. Beredarna skulle kräva mycket utrymme i fastigheten och elpatronerna skulle öka våra årliga fasta elkostnader, säger Per Sjöstrand, aktiv i fotbollsklubben.

Solör Bioenergi har sedan en lång tid tillbaka levererat fjärrvärme till Vårgårda IK:s klubbhus i Vårgårda.

Nu ökar Solörs leverans av fjärrvärme då klubben gett Solör förnyat förtroende att leverera fjärrvärme även till det nya större klubbhuset som blivit klart i vår. Samtidigt vill Solör stötta klubben än mer och ökar därför sin sponsorinsats.

Varmvattnet värms upp av fjärrvärme

Sedan tidigare har Vårgårda IK ett klubbhus där varmvattnet värms upp av fjärrvärme. När planerna på ett större och mer modernt klubbhus tog fart var energifrågan en del att ta ställning till.

Under arbetets inledande del jämfördes fjärrvärme med bergvärme och det var flera faktorer som talade för att fjärrvärme skulle användas även i det nya huset.

Byggandet av det nya klubbhuset startade i höstas och stod klart tidigare i vår. Huset är drygt 400 kvadratmeter i två våningar med tre moderna omklädningsrum, materielrum och samlingslokal. Foto: Anna Hult

I huset finns golvvärme och varmvatten som värms upp med fjärrvärme. Den enda plats som fjärrvärmen tar i anspråk i huset är en liten låda som är satt på väggen.

– Vi har fått fjärrvärme från Solör under många år och alltid varit nöjda, så det var självklart att välja fjärrvärme igen. Samarbetet med Solör, både genom åren och under arbetets gång med det nya huset, har fungerat väldigt bra, säger Per Sjöstrand.

Foto: Anna Hult

Större sponsring till föreningen

Eftersom fjärrvärme redan fanns i området var installationen av fjärrvärme smidig. En ny ledning på cirka 40 meter har dragits till huset där en ny fjärrvärmecentral har monterats.

– Vi är glada att utöka vår leverans av fjärrvärme till Vårgårda IK och ser positivt på fortsatt gott samarbete. Samtidigt väljer vi att utöka vår sponsringsinsats för att stötta föreningen än mer, säger Henrik Frohm, regionchef Solör Bioenergi i ett pressmeddelande.

Bioenergis mest lästa

Få de senaste nyheterna inom bioenergiområdet.

Prenumerera gratis på Bioenergis nyhetsbrev.
Skickar begäran
Jag godkänner att Bioenergi lagrar mina personuppgifter.
Läs mer om vår integritetspolicy