Alla ämnen
Karriär

Från Söderenergi till Telgekoncernen – Karin Medin tar över ledarskapet

Från Söderenergi till Telgekoncernen – Karin Medin tar över ledarskapet
Karin Medin tar över ledarskapet för Telgekoncernen. Hon lämnar sin nuvarande roll som vd på Söderenergi.

I oktober 2023 är det dags för Karin Medin att axla rollen som Telgekoncernens nya vd.

– Karin är en erfaren och mycket skicklig företagsledare. Genom sitt arbete med Söderenergi och sitt engagemang inom Energiföretagen och Svenska Bioenergiföreningen har hon gjort viktiga insatser för omställningen av den svenska energisektorn, säger Alexander Rosenberg, (M) styrelseordförande Telge.

Hon lämnar sin tjänst som vd för Söderenergi efter drygt tolv år. Detta i samband med tillträdandet av den nya tjänsten som vd och koncernchef för Telge AB den 1 oktober 2023.

– Vår målsättning för de närmaste åren är att Telgekoncernens verksamheter ska bli klimatneutrala och mer robusta. Detta ska vi åstadkomma utan att tappa fokus på kärnuppgiften att förbättra Södertäljebornas vardag. Karin är helt rätt person att leda den här förändringsresan och jag är glad att hälsa henne välkommen, menar Alexander Rosenberg (M).

Civilingenjör i grunden

Karin Medin är utbildad civilingenjör och har en lång erfarenhet av att leda komplexa verksamheter inom energisektorn. Hon är också styrelsemedlem i Svenska Bioenergiföreningen, Svebio.

I juli 2022 gick Telges dåvarande koncernchef Juan Copovi-Mena i pension. Under året som gått har Jörgen Austler, tidigare ekonomi- och finansdirektör, lett Telgebolagen som tillförordnad koncernchef och vd för Telge AB.

– Telge är en spännande koncern med en oerhört viktig och bred verksamhet. Jag är stolt och ödmjuk inför uppdraget och jag tror att jag kan bidra i utvecklingen framåt. Jag är också tacksam över fina år på Söderenergi och lång samverkan inom Södertälje, säger Karin Medin.

Fakta

Om Telgekoncernen

Telgekoncernen har cirka 800 medarbetare och omsätter cirka 4,5 miljarder. I koncernen ingår bolag som Telge Nät, Telge Återvinning, Telge Bostäder, Södertälje hamn och Tom Tits Experiment.

Söderenergi ägs till 42 procent av Telge, och till 58 procent av Södertörns Energi (som i sin tur ägs av Botkyrka respektive Huddinge kommun).

Bioenergis mest lästa

Få de senaste nyheterna inom bioenergiområdet.

Prenumerera gratis på Bioenergis nyhetsbrev.
Skickar begäran
Jag godkänner att Bioenergi lagrar mina personuppgifter.
Läs mer om vår integritetspolicy