Alla ämnen
Karriär

Gustav Melin slutar på Svebio

Gustav Melin slutar på Svebio
Gustav Melin. Foto: Erik Cronberg

Efter 15 år lämnar Gustav Melin sitt uppdrag som vd på Svebio. Han blir delägare och senior advisor på ett växande bolag i bioenergibranschen.

– Det är både vemodigt och spännande att lämna Svebio. Det har varit fantastiska år där bioenergi vuxit till nära 40 procent av den totala energianvändningen och blivit Sveriges största energislag. Jag är stolt över att ha fått företräda den svenska bioenergibranschen här i Sverige och på den internationella arenan. Jag är säker på att svensk bioenergi och Svebio kommer att fortsätta att utvecklas väl de kommande åren, säger Gustav Melin.

Nu inleds en process där styrelsen har för avsikt att rekrytera en ny vd som kan utveckla och leda Svebio så att organisationen även fortsatt kan vara en kraftfull röst åt den viktiga svenska bioenergibranschen.

– Det är tråkigt att Gustav lämnar sin tjänst som vd på Svebio, samtidigt har jag full förståelse för att Gustav vill använda all sin erfarenhet och kompetens för nya spännande uppdrag. Gustav har under lång tid varit en mycket bra företrädare för hela branschen och jag vill personligen samt å styrelsens och medlemmarnas vägnar framföra ett stort tack för hans värdefulla insatser, säger Svebios ordförande Alarik Sandrup.

Nya uppdrag väntar

Efter sommaren 2023 börjar Gustav Melin istället arbeta för BK Tech Group. Där blir han delägare och senior advisor.

– Vi är glada att Gustav från den 1 augusti 2023 blir en del av BKtech. Gustav är nog den person i bioenergibranschen med både längst erfarenhet och högst kunskap i flera viktiga områden som vi kommer ha stor nytta av i vår fortsätta tillväxtresa, säger Jimmy Rylander, vd och koncernchef för BK Tech Group.

Expanderar internationellt

BKtech har under hösten 2022 öppnat säljkontor i Tyskland och Frankrike samtidigt som de sålt projekt i både Danmark, Kroatien och Schweiz. Under 2023 planerar de att sin internationella expansion.

– Att Gustav ansluter till BKtech är ett kvitto på att arbetet med att modernisera BKtech:s varumärke tillsammans med att vi är tydliga med våra ambitioner, attraherar människor från olika platser i branschen. Det är ett styrkebesked för BKtech och Gustav kommer vara en stor motor i arbetet framåt, berättar Magnus Eklund, sälj- och marknadschef för BK Tech Group.

Gustav Melin är agronom från Sveriges lantbruksuniversitet och har tidigare varit ordförande för Bioenergy Europe.

– Jag ser fram emot att engagera mig i BKtech och att hjälpa bolaget att skala upp bioenergianvändningen i Europa och världen. BKtech har en rad olika konkurrenskraftiga applikationer för att ersätta naturgas, olja och kol i industri och energiföretag, menar Gustav Melin.

Bioenergis mest lästa

Få de senaste nyheterna inom bioenergiområdet.

Prenumerera gratis på Bioenergis nyhetsbrev.
Skickar begäran
Jag godkänner att Bioenergi lagrar mina personuppgifter.
Läs mer om vår integritetspolicy