Alla ämnen
Karriär

Han blir vd för nya bolaget Wibax Energy

Han blir vd för nya bolaget Wibax Energy
Magnus Wikman arbetar nu som kommersiell chef på Node Pole (Nordic Industry Locations). Foto: Paulina Holmgren

Wibax säljer bland annat biooljor till basindustrin i Norden. Nu startar de bolaget Wibax Energy där en ny vd tillsätts.

Magnus Wikman börjar tjänsten som vd i februari 2024. Han kommer närmast från Node Pole där han jobbat som kommersiell chef. Tidigare har han bland annat ansvarat för uppbyggnationen av bioraffinaderiet SunPine, mellan år 2007 och 2010.

– Jag har följt Wibax spännande utveckling länge och imponerats av dess ägare och anställda. De har verkligen lyckats bra i en tuff marknad. Jag ser fram emot att få jobba tillsammans med dem alla för en mer fossilfri och hållbar framtid, säger Magnus Wikman i ett pressmeddelande.

Fokuserar på elfordon

Till 2030 vill Wibax satsa på målet – en 100 procent elektrifierad fordonsflotta, med egenproducerad el.

– Arbetet mot en mer hållbar transportkedja har pågått länge och elektrifierade tunga lastbilar och mobila laddstolpar är en viktig del i Wibax koncernens högt uppsatta hållbarhetsmål. Det nya bolaget Wibax Energy blir avgörande för nästa steg. berättar Jonas Wiklund, vd för Wibax Group.

Fakta

Vilka är Wibax?

Wibax säljer, köper in, processar och distribuerar flytande kemiska produkter och biooljor till basindustrin i Norden. Verksamheten består av försäljning, import, produktion, utveckling, service & underhåll, lagring och distribution av i första hand flytande kemiska produkter i bulk.

Huvudkontoret och produktionen ligger i Piteå, men bolaget har också kontor och terminaler runt om i Sverige, Finland, Estland och Norge. Totalt omsätter Wibax 2,9 miljarder kronor och har drygt 300 anställda.

Källa: Wibax

Det nystartade bolaget Wibax Energy ska främst fungera som en producent av hållbar el till koncernen. Här satsar man på att bygga egen laddinfrastruktur för att ladda sina lastbilar. På sikt hoppas Wibax också kunna sälja överskottselen.

– Erfarenheterna som Magnus har från nyetableringar och uppbyggnad av bolag kommer vara viktigt för Wibax koncernens fortsatta elektrifieringsresa, säger Jonas Wiklund.

Bioenergis mest lästa

Få de senaste nyheterna inom bioenergiområdet.

Prenumerera gratis på Bioenergis nyhetsbrev.
Skickar begäran
Jag godkänner att Bioenergi lagrar mina personuppgifter.
Läs mer om vår integritetspolicy