Alla ämnen
Skogsrester

Holmen arrangerar hackathon: Vill öka skogsaskans värde

Holmen arrangerar hackathon: Vill öka skogsaskans värde
Foto: Henrik Flygare

Holmen Skog söker östgötar med extra spännande idéer på hur man kan använda träaska. Med hjälp BioFuel Region började de 26 september med ett hackathon för att finna nya samarbeten.

I höst startar fyra spännande processer, för att göra större företags utmaningar till nya affärsmöjligheter och samarbeten. Processen kallas BioBoosters hackathon där målet är att bioekonomin i Östersjöområdet ska kunna växa ytterligare.

Detta är dock bara början, sju länder och nio partners ska hjälpas åt för att hitta lösningar på arton utmaningar de kommande två åren.

Andra användningsområden

BioFuel Regions första hackathon är med företaget Holmen Skog, som är först ut i Sverige med en utmaning. Denna utmaning handlar om att undersöka potentialen för askan som blir kvar när de torkat virke i sina sågverk. För närvarande återförs en del av askan till skogarna, men nu vill Holmen undersöka om det finns fler innovativa användningsområden.

– Det känns spännande att prova ett nytt sätt för att få idéer och samarbeten för att utveckla vår affär. Genom BioBoosters har vi en möjlighet att nå ett nytt nätverk och kompetens. Det är värt att prova om detta är en möjlig väg framåt, säger Marcus Kyrk, projektledare på Holmen i ett pressmeddelande.

Hackathonet genomförs i projektet BioBoosters som är finansierat av EU genom Östersjöprogrammet.

Ansök med din idé

Holmen bjuder nu in den som vill att delta i utmaningen. Tillsammans med Holmens experter och företagen i BioBoosters-nätverket får de utvalda bidragen möjlighet att utveckla innovativa metoder och lösningar.

Skicka in din ansökan här för att lösa utmaningen och delta i hackathonet senast 20 oktober 2023.

Läs mer om Holmens utmaning här.

Bioenergis mest lästa

Få de senaste nyheterna inom bioenergiområdet.

Prenumerera gratis på Bioenergis nyhetsbrev.
Skickar begäran
Jag godkänner att Bioenergi lagrar mina personuppgifter.
Läs mer om vår integritetspolicy