Alla ämnen
Biovärme

Hotab Biosystem blir Saxlund Sweden

Saxlund Group ABs svenska dotterbolag Hotab Biosystem AB har bytt namn till Saxlund Sweden AB. Detta är gjort som ett led i det kostnads- och effektiviseringsprogram som pågår i den svenska verksamheten

– Vi slår samman de två svenska dotterbolagen Saxlund International AB och Hotab Biosystem AB och bildar Saxlund Sweden AB. Detta för att effektivisera verksamheten och få in all personal under ett gemensamt tak. Det kommer att minska administrationskostnaderna för de svenska bolagen men framförallt ge våra kunder och leverantörer ett bolag att arbeta med. Vi är helt övertygade om att det också underlättar för vår egen personal som slipper göra en massa dubbelarbete. Namnbytet harmoniserar även väl med våra utländska dotterbolag, Saxlund i England och Tyskland, säger Stefan Wallerman, VD Saxlund Group AB.

– Varumärket Hotab kommer att leva kvar inom koncernen och vi kommer framförallt att fortsätta att leverera transportabla bioenergianläggningar och mindre bioenergianläggningar under varumärket Hotab. Vi har en stark tro på de produkter som ligger under Hotab-varumärket och vi ser en stor potential på marknaden för våra transportabla lösningar. De senaste månadernas affärer med Neova visar att vi har gjort rätt i att investera i den teknologin, säger Stefan Wallerman, VD Saxlund Group AB.

– Det är leveranser av kompletta energicentraler till Neovas anläggningar i Gimo och Åstorp. Leveranserna kommer att ske under våren och det är återigen våra populära transportabla anläggningar som kommer att tillverkas i vår verkstad i Kristianstad som ska levereras. Dessa anläggningar är väldigt lika den som vi under hösten har levererat till Almo Hardwood AB i Österbymo. Neova är en mycket viktig kund till oss och vi för i dagsläget diskussioner om fler liknande anläggningar, säger Stefan Wallerman, VD Saxlund Group AB.

I nästa nummer av Bioenergi publicerars artiklar från dessa projekt.

Panncentral från Hotab på 3MW i Olofström
Panncentral från Hotab på 3MW i Olofström Panncentral från Hotab på 3MW i Olofström

Bioenergis mest lästa

Få de senaste nyheterna inom bioenergiområdet.

Prenumerera gratis på Bioenergis nyhetsbrev.
Skickar begäran
Jag godkänner att Bioenergi lagrar mina personuppgifter.
Läs mer om vår integritetspolicy