Alla ämnen
Biovärme

Ibrahim Baylan besöker Storbritannien för samtal om utbyggd fjärrvärme

Samordnings- och energiminister Ibrahim Baylan och den brittiske energiministern Jesse Norman träffas den 15 mars i London för bilaterala överläggningar och samtal med svenska och brittiska aktörer om samarbete inom fjärrvärme, skriver Regeringskansliet i ett pressmeddelande.

Besöket är ett led i regeringens exportstrategi och den särskilda satsningen inom området hållbar värme och kyla. Det är ett område med god svensk expertis och där stora investeringar runt om i världen väntas under de kommande åren.

– Det är viktigt att Sverige är aktivt i den globala energiomställningen, inte minst i frågan om en hållbar värmeförsörjning. Vi ska dessutom se energiomställningen som en möjlighet för tillväxt och för att skapa nya jobb, säger Ibrahim Baylan.

Den brittiska regeringen vill främja en utbyggnad av fjärrvärmesektorn. Sverige är en av de aktörer som Storbritannien nu samtalar med för att genomföra denna satsning.

Satsningen görs inom programmet Heat Networks – Sustainability by Sweden, ett program som leds av Energimyndigheten och Business Sweden och som samlar svenska aktörer som är intresserade av att komma i kontakt med brittiska motparter.

Bioenergis mest lästa

Få de senaste nyheterna inom bioenergiområdet.

Prenumerera gratis på Bioenergis nyhetsbrev.
Skickar begäran
Jag godkänner att Bioenergi lagrar mina personuppgifter.
Läs mer om vår integritetspolicy