Alla ämnen
Karriär

Johan Bruce tar över energifrågorna på Skogsindustrierna

Johan Bruce har anställts som energidirektör på Skogsindustrierna. Johan ersätter Anna Holmberg, som nu chefar för Skogsindustriernas Brysselkontor.

Johan Bruce har lång erfarenhet av att arbeta med marknadsanalys, affärsutveckling, påverkansarbete och strategisk rådgivning inom energibranschen. Närmast kommer han från en tjänst som gruppchef på Sweco Energy Markets.

– Det känns väldigt spännande att ta sig an energifrågorna i en industri som är både Sveriges största producent av bioenergi och konsument av el. Energifrågorna är mycket viktiga för både vår industri och samhället. Vi måste kunna klara av att kombinera konkurrenskraftiga villkor för industrin med åtgärder som gör att samhället som helhet kan fasa ut det fossila. Dessutom ska det bli roligt att arbeta med energifrågor utifrån en nationell och internationell kontext, säger Johan Bruce.

– Vi ser fram emot att få ta del av Johans insikter och perspektiv från tidigare roller i andra branscher. Genom sin långa och gedigna bakgrund inom olika delar av energibranschen, kommer Johan bidra till att fortsätta utveckla vårt arbete, säger Magnus Berg.

I samband med nya rollen tar Johan också över verksamhetsansvaret för SKGS, som är ett samarbete om elfrågor inom basindustrin.

Johan Bruce har anställts som energidirektör på Skogsindustrierna
Johan Bruce har anställts som energidirektör på Skogsindustrierna Johan Bruce har anställts som energidirektör på Skogsindustrierna

Om Skogsindustrierna

Skogsindustrierna företräder företag inom massa-, pappers- och den trämekaniska industrin. Med siktet inställt på att driva tillväxt i världens bioekonomi är deras uppgift att stärka företagens konkurrenskraft och verka för en ökad användning av skogsbaserade produkter. I verksamheten ingår Svenskt Trä och sekretariatet för BioInnovation.

Bioenergis mest lästa

Få de senaste nyheterna inom bioenergiområdet.

Prenumerera gratis på Bioenergis nyhetsbrev.
Skickar begäran
Jag godkänner att Bioenergi lagrar mina personuppgifter.
Läs mer om vår integritetspolicy