Alla ämnen
Biogas

Kartläggning: 76 biogasanläggningar i Sverige

Kartläggning: 76 biogasanläggningar i Sverige
Den svenska biogasproduktionen var 2,3 TWh år 2022. Sammantaget var den totala biogasanvändningen i Sverige drygt 4,4 TWh under 2022. Foto: Innovatum Science Park

Har du koll på var Sveriges alla biogasanläggningar är belägna? Eller hur mycket biogas de producerar årligen? Bioenergitidningen kartlägger 76 biogasanläggningar i produktion och 13 som snart ska sättas i drift.

Totalt finns det cirka 284 anläggningar som gör biogas i Sverige. Vi kartlägger de 76 största biogasanläggningarna som är i drift, samt de 13 som byggs eller planeras att byggas.

Fler anläggningar på gång

De anläggningar som planeras eller just nu håller på att byggas ska vara klara under 2024, 2025 och 2026 och väntas få en sammanlagd kapacitet på drygt 1 200 GWh.

Vi har i kartan valt av avgränsa oss genom att ta med alla anläggningar i Sverige som producerar mer än två GWh biogas per år.

Det finns ytterligare 195 små anläggningar som producerar mindre än 2 GWh per anläggning och år, varav 13 är tagna ur drift.

Ta del av Biogaskartan 2023 här!

 

Fakta

Biogaskartan

Underlaget till biogaskartan kommer från Energigas Sverige och från egna kontakter. Energigas Sverige publicerar en digital karta med uppgifter om alla 284 biogasanläggningar som finns i Sverige.

Gå in på Energigas Sverige för att hitta uppdaterad information om varje anläggning.

Bioenergis mest lästa

Få de senaste nyheterna inom bioenergiområdet.

Prenumerera gratis på Bioenergis nyhetsbrev.
Skickar begäran
Jag godkänner att Bioenergi lagrar mina personuppgifter.
Läs mer om vår integritetspolicy