Alla ämnen
Biokraft

Kraftringen erbjuder lokalproducerad el från Örtoftaverket i Eslöv

Biokraftvärmeverket utanför Eslöv producerar sedan några år tillbaka helt förnybar värme och el. Nu kommer det vara möjligt för alla Kraftringen kunder att få ta del av den närproducerade elen.

– Redan idag är all el som vi säljer till konsumenterna 100 procent förnybar, men nu vill vi ta detta ännu ett steg längre och även börja erbjuda förnybar lokalproducerad el, säger Mark Fenzel, affärsområdeschef för el och gashandel på Kraftringen.

Örtoftaverket
El från trakten kommer bland annat från biokraftvärmeverket i Örtoftaverket på slätten utanför Eslöv.

I Kraftringens strävan att vara ledande inom hållbarhet så kommer en del av pengarna från de nya avtalen skänkas till Stiftelsen Skånska landskap som arbetar med biologisk mångfald, folkhälsa och naturskyddade åtgärder.

Omställning till hållbart samhälle

– Kraftringen är en lokal och regional aktör som vill ta ansvar för den region där vi verkar, därför känns det helt rätt att stötta fler aktörer som vill hjälpa till i omställningen till ett mer hållbart samhälle. Det är bara tillsammans som vi kan få till en riktig förändring, avslutar Mark Fenzel.

El från trakten kommer bland annat från biokraftvärmeverket i Örtoftaverket på slätten utanför Eslöv. Förutom att elen som Kraftringen producerar är fossilfri och förnybar bidrar den också till att gynna arbetstillfällen i regionen.

Här kan du läsa mer om avtalet El Från Trakten: El från trakten | Kraftringen

Bioenergis mest lästa

Få de senaste nyheterna inom bioenergiområdet.

Prenumerera gratis på Bioenergis nyhetsbrev.
Skickar begäran
Jag godkänner att Bioenergi lagrar mina personuppgifter.
Läs mer om vår integritetspolicy